Header Ads

Κοζάνη: Βρέθηκαν χειροβομβίδες και σφαίρες σε υπό ανακαίνιση σπίτι

Πέντε χειροβομβίδες και τριάντα δύο φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, που χρονολογούνται την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, βρέθηκαν σε σεντούκι καλυμμένο με λινάτσα κατά την διάρκεια εργασιών σε κατοικία στην Τοπική Κοινότητα Λευκάρων του Δήμου Σερβίων Κοζάνης.

Οι εργασίες επισκευής και η αντικατάσταση της στέγης στην οικία που χτίστηκε το 1945, αποκάλυψε σε εργάτες και ιδιοκτήτη, το πολεμικό υλικό που βρέθηκε καλά φυλαγμένο στην στέγη του σπιτιού κάτι που αγνοούσαν οι ιδιοκτήτες.

Άμεσα ειδοποιήθηκε αστυνομία και στην συνέχεις ο στρατός και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα σε τέτοιες περιπτώσεις, τα πυρομαχικά απομακρύνθηκαν και εξουδετερώθηκαν από πυροτεχνουργούς. Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων του χωριού αλλά και του προέδρου, Γιάννη Λεωνίδα, είναι η πρώτη φορά που βρέθηκε πολεμικό υλικό, σημειώνοντας ότι χρονολογείται από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και του εμφυλίου.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού σήμερα, όπως δηλώνει εάν δεν γινόταν οι εργασίες στην κατοικία που κληρονόμησε από τον πατέρα του θα αγνοούσε ακόμα, την ύπαρξη του πολεμικού υλικού που βρισκόταν στη στέγη του σπιτιού του εδώ και δεκαετίες.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.