Header Ads

Κοζάνη: Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά και στον Άρειο Πάγο ο συζυγοκτόνος – Παραμένουν τα ισόβια

Ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό κρίθηκε οριστικά από τον Άρειο Πάγο, για την δολοφονία της Χρυσούλας Βλάχου, ο σύζυγος της που τον Αύγουστο του 2010 της αφαίρεσε τη ζωή μέσα στο σπίτι τους στην πόλη της Κοζάνης.

Η υπόθεση για το τραγικό συμβάν που βρίσκεται στις δικαστικές αίθουσες εδώ και 12 χρόνια, έλαβε τέλος με την απόφαση του Αρείου Πάγου, καθώς ο κατηγορούμενο συζυγοκτόνος είχε ασκήσει έφεση τον Μάϊο του 2021, όπου σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία της συζύγου του σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και καταδικάστηκε σε ισόβια ποινή φυλάκισης χωρίς ελαφρυντικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο του 2017 στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Φλώρινας, ο σύζυγός της Χρυσούλας Βλάχου, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος και καταδικάστηκε σε 20ετη ποινή φυλάκισης, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή και περιοριστικούς όρους, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε ο ίδιος.

Η υπόθεση βρέθηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων μετά την δολοφονία της Χρυσούλας Βλάχου η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στην Κοζάνη, στις 23 Αυγούστου του 2010, με τους συγγενείς της να ζητούν δικαίωση για τον άδικο χαμό της, υποστηρίζοντας ότι για τον θάνατό της ευθύνεται ο σύζυγος της, ασκώντας εναντίον του ποινική δίωξη το 2013 τρία χρόνια μετά το θάνατό της, καθώς τότε είχε θεωρηθεί ατύχημα.

Η πολύκροτη δίκη που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017 συνεχίστηκε σε δεύτερο βαθμό στις 25 Ιουνίου 2019, ολοκληρώνεται με την απόφαση του Αρείου Πάγου κλείνοντας έτσι η δικαιοσύνη την υπόθεση της δολοφονίας της Χρυσούλας Βλάχου, με τους συγγενείς να δηλώνουν ικανοποιημένοι από την απόφαση.

Το χρονικό της γυναικοκτονίας

Στις 23 Αυγούστου 2010, η 31χρονη Χρυσούλα Βλάχου βρίσκεται νεκρή στο σπίτι της, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Το γεγονός θεωρείται και καταγράφεται ως ατύχημα, με τον σύζυγό της να υποστηρίζει πως η άτυχη γυναίκα έπεσε από την εσωτερική σκάλα του σπιτιού τους. Ως αιτία θανάτου καταγράφεται «πτώση εξ ύψους».

Μετά από μερικές μέρες αφού ο ιατροδικαστής υποδεικνύει ότι πρόκειται για χώρο εγκλήματος και όχι για τόπο ατυχήματος, μέσω των φωτογραφιών που είχε στην κατοχή της η Αστυνομία. Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει πως το θύμα δέχτηκε χτύπημα από αμβλύ όργανο. Η Αστυνομία ξεκινάει τις έρευνες και το 2013 ο Ανακριτής ανοίγει την υπόθεση και καλεί τους συγγενείς του θύματος για καταθέσεις. Το 2014 ο σύζυγός της Χρυσούλας Βλάχου βρίσκεται ενώπιον του Ανακριτή και Εισαγγελέα, όπου απολογείται και του ασκείται ποινική δίωξη για δολοφονία, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.