Header Ads

Αρκούδα με δύο αρκουδάκια στο κέντρο της Καστοριάς – Επιχείρηση απομάκρυνσης

Μία αρκούδα με δύο αρκουδάκια έκαναν την εμφάνισή τους χθες σχεδόν στο κέντρο της πόλης της Καστοριάς, στην παραλίμνια λεωφόρο Κύκνων. Κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν την αστυνομία για την παρουσία των ζώων και στη συνέχεια, ενημερώθηκε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Καστοριάς, προκειμένου να σχεδιαστεί επιχείρηση απομάκρυνσής τους από τον αστικό ιστό.

Για το δυσκολότερο περιστατικό απομάκρυνσης αρκούδων κάνει λόγο ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης, δύο μέλη της οποίας πήραν μέρος στην επιχείρηση. Με τη συνδρομή περισσότερων από δέκα οχημάτων της Αστυνομίας, για περίπου τρεις ώρες, γίνονταν προσπάθειες να τρομάξουν οι αρκούδες και να κατευθυνθούν προς το Μαύρο βουνό. Η επιχείρηση δεν ήταν εύκολη, οι αρκούδες βρίσκονταν σε δρόμο δίπλα στη λίμνη και μάλιστα, τα αρκουδάκια έμπαιναν στο νερό, με κίνδυνο να αλλάξουν κατεύθυνση και να ξαναγυρίσουν στην πόλη.
Τελικά η επιχείρηση είχε αίσιο τέλος και η οικογένεια των αρκούδων κατευθύνθηκε στο βουνό. Ο κ. Παναγιωτόπουλος ευχαρίστησε τα πληρώματα των περιπολικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς για την άμεση ανταπόκριση και το συντονισμό τους με την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.