Header Ads

Δ. Μακεδονία: Μνημόνιο συνεργασίας Πανεπιστημίου – ΕΑΔ

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη, μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, με αντικείμενο την παροχή τεχνογνωσίας και συμβουλευτικών υπηρεσιών από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε θέματα εσωτερικού ελέγχου και ενίσχυσης των μηχανισμών ακεραιότητας.

Το μνημόνιο υπέγραψαν η Αναπληρώτρια Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και Επικεφαλής της Μονάδας Επιθεωρήσεων και Ελέγχων, Αλεξάνδρα Ρογκάκου και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Θεοδουλίδης. Με το μνημόνιο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο, οι δύο φορείς θέτουν τις βάσεις για μια πολυεπίπεδη συνεργασία με στόχο την υλοποίηση δράσεων που εντάσσονται σε τρεις άξονες. Στον άξονα εσωτερικού ελέγχου ο οποίος περιλαμβάνει τη μεθοδολογία και τα εργαλεία για τη βελτίωση του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου και της λειτουργίας του.

Στον άξονα ακεραιότητας ο οποίος περιλαμβάνει την ενίσχυση μηχανισμών ακεραιότητας καθώς την εφαρμογή θεσμών όπως είναι ο Σύμβουλος Ακεραιότητας και στον άξονα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης ο οποίος περιλαμβάνει ενδεικτικά τη συνδιοργάνωση ημερίδων με θεματικές ενότητες που σχετίζονται με τον Εσωτερικό Έλεγχο, τη συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών για την ανάπτυξη ακαδημαϊκής έρευνας, διδακτικής ακεραιότητας καθώς επίσης επιμόρφωσης και διάχυσης γνώσης σε θέματα διαφάνειας.

Η Ρογκάκου δήλωσε ότι πρόκειται για μια συνεργασία που θα έχει πολλαπλά οφέλη στην υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής για την ενίσχυση της διαφάνειας, ενώ ο κ. Θεοδουλίδης επισήμανε ότι, για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας η υπογραφή της συμφωνίας έχει ιδιαίτερη σημασία ενόψει της δημιουργίας Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου, και ότι η καλλιέργεια και η κατάκτηση κουλτούρας ποιότητας σε όλους τους τομείς αποτελεί στόχο του Στρατηγικού Σχεδίου του πανεπιστημίου και στην κατεύθυνση αυτή έχει προ πολλού πιστοποιηθεί με το πρότυπο ISO 37001:2016 Κατά της Δωροδοκίας.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.