Header Ads

Met Gala: Το φόρεμα της Αλεξάντρια Οκάζιο Κορτέζ κάνει μια τολμηρή πολιτική δήλωση

Η εκπρόσωπος των δημοκρατικών, Αλεξάντρια Οκάζιο Κορτέζ και η Καρολίν Μαλόνεϊ, μέλος της βουλής των Αντιπροσώπων για την περιφέρεια της Νέας Υόρκης παρευρέθηκαν στο Met Gala τη Δευτέρα και φορούσαν και οι δύο την πολιτική τους στάση στα φορέματά τους.

Με ένα λευκό φόρεμα από τον οίκο «Brother Vellies», η προοδευτική Οκάζιο επέλεξε την φράση «Φορολογήστε τους πλούσιους» να φαίνεται στο πίσω μέρος του φορέματός της με έντονο κόκκινο χρώμα.

Η Οκάζιο πρότεινε την αύξηση του φορολογικού συντελεστή στο 70% για όσους  κερδίζουν περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Τα κεφάλαια που θα συγκεντρώνονταν από μια τέτοια αύξηση φόρου στους πολύ πλούσιους θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν δημόσιες επενδύσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης, όπως έχει πει η βουλευτής.

Το φόρεμα της Μαλόνεϊ για την φιλανθρωπική εκδήλωση είχε γραμμένο την φράση «ERA» (Equal Rights Amendment) - για την τροπολογία σχετικά με την ισότητα στα δικαιώματα - μαζί με το «Equal rights for women» (ίσα δικαιώματα για τις γυναίκες) τυπωμένα αρκετές φορές στην κάπα της.

Η Τροποποίηση των Δικαιωμάτων θα καθιστούσε παράνομες τις διακρίσεις λόγω φύλου. Ενώ παρουσιάστηκε πρώτη φορά πριν από σχεδόν 100 χρόνια, δεν έχει εισαχθεί ακόμα στο Σύνταγμα. Ωστόσο οι νομοθέτες στο Κογκρέσο πιέζουν για την οριστικοποίηση της επικύρωσης της εν λόγω τροποποίησης.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.