Header Ads

Το δικαστήριο απαγόρευσε στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης»

Νίκος Κουρής

Δεκτή έγινε από το Πρωτοδικείο η αίτηση για προσωρινή διαταγή που κατέθεσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη κατά του Νίκου Κουρή που ισχυρίζεται ότι είναι γιός του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Το δικαστήριο με προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε σήμερα, Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, απαγορεύει στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης». 

Η εντολή του Πρωτοδικείου θα έχει ισχύ μέχρι τη συζήτηση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων της κ. Θεοδωράκη που θα εκδικαστεί στις 30 Νοεμβρίου.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη με ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε σε βάρος του 54χρονου που ισχυρίζεται πως είναι γιος εκτός γάμου του καλλιτέχνη, ζητά να του απαγορευτεί να χρησιμοποιεί το επίθετο του πατέρα της, ισχυριζόμενη ότι ο 54χρονος «αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας του αποβιώσαντος».

Ο κ. Κουρής από την πλευρά του επέμεινε πως είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη και, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, σύντομα πρόκειται να προχωρήσει σε έλεγχο πατρότητας μέσω ταυτοποίησης γενετικού υλικού, ώστε «και τυπικά να αποδειχθεί» η γονική σχέση του με τον Μίκη Θεοδωράκη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.