Header Ads

Επίθεση με βιτριόλι - Ιωάννα: «Όταν θα βγει, σκοπός της θα είναι να με αποτελειώσει»

.

Το πρωί της Τρίτης, 5 Οκτωβρίου, πρόκειται να συνεχιστεί η δίκη της 37χρονης κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Με σκωπτική διάθεση, αλλά και φανερά εκνευρισμένη, απευθύνθηκε στην κατηγορούμενη η Ιωάννα κατά την διάρκεια ολιγόλεπτης διακοπής της διαδικασίας: «Δεν θες να με κοιτάξεις να με θαυμάσεις; Ξέρω, δεν τα πήγες τόσο καλά όσο ήθελες, αλλά κάτι έχει γίνει… Ντρέπεσαι καθόλου; Μόνο να παίζεις θέατρο ξέρεις. ”Κοριτσάκι μου” όπως μου έλεγες. Δεν έχεις βάλει μυαλό εδώ και ένα χρόνο που είσαι μέσα. Εδώ θα μείνω, δεν θα φύγω. Ό, τι και να κάνεις έχεις ξεφτιλιστεί».

Όταν η κατηγορούμενη γύρισε προς την Ιωάννα, παρενέβη ο αδελφός του θύματος, που χρησιμοποιώντας υβριστική προσφώνηση είπε στην 37χρονη «τολμάς και την κοιτάς;».

Πριν από διακοπή για μισή ώρα, ο συνήγορος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας ζήτησε το λόγο και απευθύνθηκε προς την έδρα λέγοντας: «Πληροφορήθηκα ότι η κατηγορούμενη ζήτησε το λόγο για να απευθυνθεί στο δικαστήριο σας και είπε προς το θύμα ότι γνωρίζεις το λόγο της επίθεσης. Πως είναι δυνατόν να έχει καταστρέψει μια ανθρώπινη ζωή και να λέει τέτοια πράγματα και να μην την επαναφέρετε στη θέση της. Και να μην τη ρωτήσετε τι εννοεί!».

Από πλευράς της η Ιωάννα Παλιοσπύρου είπε, σχολιάζοντας τη δήλωση πως η ίδια «γνώριζε τον λόγο» πως «Ακόμα και σήμερα συνεχίζει να παίζει θέατρο, δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει και πραγματικά πιστεύω ότι ακόμα και 5 και 10 χρόνια να μείνει στη φυλακή, όταν θα βγει ο σκοπός της θα είναι να με αποτελειώσει. Όλη η συμπεριφορά της οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα». Αναφερόμενη στον 40χρονο άνδρα για τον οποίο ενδιαφερόταν η κατηγορούμενη, είπε πως δεν τον είχε γνωρίσει ποτέ.

«Ήρθε ακριβώς μπροστά μου και σημάδεψε ακριβώς το πρόσωπό μου. Ήταν τόσο κοντά που έβλεπα μόνο το πρόσωπο της. Το χέρι της δεν το είδα γιατί ήταν πολύ κοντά μου, αλλά το πέταξε όλο στο πρόσωπο μου και το υγρό μου ήρθε στα μάτια. Νομίζω ότι μπορεί και να ήθελε να την αναγνωρίσω. Μου έδωσε την εντύπωση ότι η ικανοποίησή της ήταν να πει ότι εγώ είμαι αυτή που το κάνω, να την αναγνωρίσω» είπε για τη στιγμή της επίθεσης.

Ως προς τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, απάντησε πως «έχω χάσει το αυτί μου, έχω προβλήματα ακοής. Το μάτι μου έχει σωθεί αλλά δεν είναι όπως πριν. Το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου μου έχει μοσχεύματα. Έχω πρόβλημα με το λαιμό μου, δεν μπορώ να στρίψω καθόλου. Έχω πρόβλημα στα χέρια μου, στα δάχτυλα μου. Έχω προβλήματα λειτουργικά τα οποία για να φτάσω σε ένα καλό επίπεδο, όχι όπως πριν, θα χρειαστούν χειρουργεία αποκατάστασης και πάρα πολλά χρόνια, με όλους τους κινδύνους που αυτά συνεπάγονται...μου έχουν πιστοποιήσει 90% σωματική αναπηρία και 50% ψυχική αναπηρία. Αυτή τη στιγμή αφού έχω ξεπεράσει τον κίνδυνο ζωής, έχουν πάρει δέρμα να καλύψουν τα εγκαύματα, έχω πρόβλημα στην ακοή, έχω τραύμα χειρουργικό στον λαιμό μου, έχω τραύματα στα χέρια μου που αρκετά συχνά δεν μπορώ να ανοίξω, τα δάχτυλα μου έχουν ενώσεις λόγω των τραυμάτων, έχω προβλήματα λειτουργικά και ψυχικά, τα οποία δεν θα γίνουν ποτέ όπως πριν. Θα χρειαστούν πολλά επίπονα χειρουργεία αποκατάστασης με όλους τους κινδύνους που αυτά περιλαμβάνουν, λοιμώξεων και λοιπά».

Ως προς τη γνωριμία της με την κατηγορούμενη, είπε ότι την είχε γνωρίσει μετά το 2003-2004 που ήρθε στην Αθήνα για σπουδές, σε κάποια γενέθλια. Όπως ανέφερε, σε μήνυμα «με είπε “κοριτσάκι μου” και με ρώτησε γιατί ήμουν φίλη του Ν.Ο. Της είπα ότι δεν τον γνωρίζω, ότι είχα αίτημα φιλίας που το αποδέχθηκα. Μου ζήτησε να τον διαγράψω γιατί έχει σχέση μαζί του...Δεν με ενδιέφερε να μάθω για τον Ν.Ο. Ούτε για τη σχέση του. Μου είπε εκείνη κάτι και το έκανα».

Ως προς τις άλλες επαφές, είπε πως εκείνος «μου έστειλε την επόμενη ημέρα. Του εξήγησα ότι τον έχω διαγράψει και έμμεσα του εξήγησα το λόγο. Κάπου σταμάτησε, αλλά επανήλθε μετά από καιρό. Δεν θυμάμαι πότε… τα νέα μηνύματα ήταν όπως τα πρώτα, γενικά και αόριστα, ένας άνθρωπος που ήθελε μια παραπάνω επαφή χωρίς να το εκφράζει όμως. Είμαι πεπεισμένη πως αν έδινα κάποιο πάτημα θα συνέχιζε. Ο ίδιος μου είπε ότι δεν έχει σχέση με την κατηγορουμένη, όταν του είπα ότι τον διέγραψα γιατί γνωρίζω την κατηγορουμένη. Μου είπε ότι δεν είχαν δεσμό […] Η κατηγορούμενη δεν μου είχε πει το αντίθετο. Στη συνέχεια με ρώτησε εκείνη αν με έχει ενοχλήσει και της είπα “όχι”. Τα μηνύματα ήταν σε εγκάρδιο κλίμα. Δεν ήταν ενοχλημένη».

«Εσύ γνωρίζεις»

«Ιωάννα, εσύ γνωρίζεις καλύτερα γιατί έχει γίνει όλο αυτό», είπε η κατηγορούμενη μόλις ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Η 37χρονη ζήτησε τον λόγο μόλις το θύμα κατέβηκε από το βήμα του μάρτυρα και δήλωσε πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την Ιωάννα. «Θα ήθελα να απευθυνθώ προς το θύμα…», ξεκίνησε να λέει η κατηγορούμενη, η οποία μόλις ζήτησε τον λόγο κλήθηκε από το δικαστήριο να ανέβει στο βήμα. Την κατηγορούμενη διέκοψε η οργισμένη φωνή του αδελφού της Ιωάννας που της είπε «μην ξανακοιτάξεις από εδώ».

«Ξέρω ότι αυτό που έχει γίνει δεν είναι αποδεκτό, αλλά εσύ Ιωάννα γνωρίζεις γιατί έχει γίνει όλο αυτό. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να της αφαιρέσω τη ζωή» είπε.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.