Header Ads

Πώς να ετοιμαστούμε γρηγορότερα και να πάμε στην δουλειά πετώντας το πρωί

Δεκαοκτώ μήνες αφότου η πανδημία του κορονοϊού έπληξε τις ΗΠΑ, πολλές μεγάλες εταιρείες όπως η American Express, η Capital One, η Discovery, η McDonald’s και η Wells Fargo μόλις άρχισαν να φέρνουν πίσω τους υπαλλήλους τους στο γραφείο. Για πολλούς από εμάς που δουλεύουμε από το σπίτι από τον Μάρτιο του 2020, οι πρωινές ρουτίνες μοιάζουν πολύ με τις ώρες που χύνουμε ιδρώτα από τον αθλητισμό - αν το προηγούμενο διάστημα δεν βγάλαμε καθόλου τις πιτζάμες μας - την ώρα που με ένα καπέλο ή μια κορδέλα προσπαθούμε να καλύψουμε το ότι δεν θυμόμαστε ποια ήταν η τελευταία φορά που λούσαμε τα μαλλιά μας. Κι ας μην μιλήσουμε για μακιγιάζ. 

Έτσι, η σκέψη να επιστρέψουμε σε μια πρωινή ρουτίνα που περιλαμβάνει να φορέσουμε κάτι κατάλληλο για εργασιακό χώρο, να μακιγιαριστούμε και να έχουμε τα μαλλιά μας περιποιημένα πριν πάμε στο γραφείο μπορεί να προκαλέσει άγχος. «Υπάρχει πολύ άγχος», δηλώνει η προπονήτρια παραγωγικότητας Έλεν Φέι στην HuffPost για την επιστροφή στον εργασιακό χώρο. «Έτσι, εκεί βοηθάει ο προγραμματισμός. Είναι μια πολύ καλή στιγμή για να ”επικαιροποιήσουμε” την ρουτίνα μας».

Στιλίστες, μακιγιέρ και κομμωτές προσφέρουν τις συμβουλές τους για να ετοιμαστούμε πριν από τη δουλειά κάπως πιο λειτουργικά. 

Ας αξιολογήσουμε την πρωινή μας ρουτίνα στην αρχή της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε την ρήση «όπως στρώσουμε θα κοιμηθούμε», αλλά η Φέι  συνιστά να ξεχωρίσουμε ό, τι θέλουμε να φορέσουμε για όλη την εβδομάδα  πριν ξεκινήσει, «για να μην χρειάζεται να σκεφτόμαστε τόσο πολύ όταν στεκόμαστε μπροστά από την ντουλάπα μας το πρωί».

Προτείνει να κάνουμε το ίδιο με την απόφαση πότε θέλουμε να πλύνουμε ή/και να περιποιηθούμε τα μαλλιά μας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Για παράδειγμα, μια πελάτισσά της που η Φαίη λέει ότι έχει «πολύ τρίχα» σχεδιάζει να παραλείψει την πρωινή της προπόνηση τις Τετάρτες για να πλύνει, να στεγνώσει και να ισιώσει τα μαλλιά της.

Ας κάνουμε ένα πέρασμα από την ντουλάπα μας εγκαίρως

Για να μειώσουμε την κούραση των αποφάσεων όταν συνδυάζουμε ρούχα και  για να αποφύγουμε να φοράμε ακατάλληλα κομμάτια, «πρέπει να κάνουμε λίγη δουλειά», λέει η στιλίστρια Τζες Ντρέιφους με έδρα την νότια Καλιφόρνια. «Ας ”μπούμε” στην ντουλάπα μας, ας κάνουμε ένα πέρασμα από τα πάντα, ας δοκιμάσουμε τα πάντα». Ναι, τα πάντα. «Μπορεί να νομίζουμε ότι (κάτι) μας ταιριάζει ή μπορεί να νομίζουμε ότι (κάτι) μας αρέσει, αλλά αν δεν βάλουμε το ρούχο πάνω στο σώμα μας, απλά δεν θα το ξέρουμε. Η ντουλάπα μας πρέπει να είναι σαν μπουτίκ. Θα πρέπει να είναι ένα μέρος όπου σας αρέσει να πηγαίνουμε, να ντυνόμαστε (και να δοκιμάζουμε) κάθε μέρα».

Καθώς δοκιμάζουμε ρούχα κατά την διάρκεια «επεξεργασίας» της ντουλάπας μας, η Ντρέιφους προτείνει να δημιουργήσουμε σύνολα και ακόμη και να φωτογραφήσουμε για να επιστρέψετε σ′ αυτά όταν  έρθει η ώρα της πρωινής πίεσης. Και αν χρειαζόμαστε έμπνευση για στυλ, ας ρίξουμε μια ματιά στο Pinterest ή στο Instagram.

.

Ας προσαρμόσουμε την ντουλάπα μας γύρω από βασικά χρώματα

Η ιδρύτρια της Next Level Wardrobe, Κασσάνδρα Σέτι, προτείνει να παραμείνουμε σε ένα κλασικό σετ χρωμάτων «ως ενωτικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας για να διευκολύνουμε [τη δημιουργία] συνόλων». Η ίδια ορίζει τα βασικά χρώματα τα μαύρο, γκρι, λευκό και μπλε. «Πάντα λέω στους πελάτες μου: «Μείνετε με αυτή την παλέτα χρωμάτων και δεν μπορείτε να κάνετε λάθος. Θα δείχνετε πάντα υπέροχοι και θα μπορείτε να τα συνδυάσετε», λέει.

Ας βεβαιωθούμε ότι έχουμε «συνδετικά» ρούχα

Το να έχουμε ένα «συμπαγές» σύνολο go-tos θα διευκολύνει το να δημιουργήσουμε διαχρονικά σύνολα. Η Ντρέιφους πιστεύει ότι όλοι πρέπει να έχουν ένα ίσιο τζιν χωρίς σκισίματα, ένα «απλό» μαύρο παντελόνι, ένα μαύρο δερμάτινο μπουφάν, ένα λευκό πουκάμισο με κουμπιά και ένα τζιν πουκάμισο. «Πράγματα που θα μπορούμε να τα ρίξουμε πάνω μας σε πέντε χρόνια και εξακολουθούν να λειτουργούν», λέει. «Δεν μιλάω για ένα μπλουζάκι με τον οποίο ίσως μπορούμε να κοιμηθούμε ή να πάμε γυμναστήριο», συμπληρώνει , «αλλά ένα μπλουζάκι που μας ταιριάζει πολύ, είναι ένα ύφασμα υψηλής ποιότητας που μπορούμε να βάλουμε μαζί με μια ζακέτα ή ένα σακάκι και να είναι κατάλληλο για εργασία».

Ας απλοποιήσουμε το φτιάξιμο της τσάντας μας με θήκες ή ένα μικρό πορτοφόλι

Εάν αλλάζουμε την τσάντα με την οποία πηγαίνουμε στην δουλειά μας κάθε μέρα, ας αποφύγουμε να ψάχνουμε για τα απαραίτητα το πρωί, κρατώντας τα απαραίτητα σε μια μικρή τσάντα μέσης, τσάντα ζώνης ή θήκη που μπορεί εύκολα να μεταφερθεί από τη μία τσάντα στην άλλη, λέει η ίδια. 

Εάν θέλουμε να διακόψουμε εντελώς αυτήν τη διαδικασία και χρειαζόμαστε μια επαγγελματικού προφίλ καθημερινή τσάντα, η Ντρέιφους εγκρίνει την προσθήκη μιας «πολύ απλής μαύρης δερμάτινης τσάντας» στην ντουλάπα μας.

Ας βγάλουμε αντικείμενα όπως φορτιστές και μπουκάλια νερού από την λίστα των όσων βάζουμε στην τσάντα μας καθημερινά, αγοράζοντας ένα σετ για να το κρατήσουμε στο γραφείο. «Ας απλοποιήσουμε την διαδικασία όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να μην χρειαστεί να κάνουμε περισσότερα», λέει η Φέι.

Σε σχέση με το μέικ απ, ας εστιάσουμε σε τρία βασικά σημεία

«Ας επιλέξουμε τα τρία αγαπημένα μας πράγματα που μας αρέσει να κάνουμε για τον εαυτό μας, είτε είναι φρύδια, μάσκαρα, κρέμα, είτε για τα μαλλιά μας, αν μας αρέσει να χρησιμοποιείτε ένα χαριτωμένο κλάμερ ή κορδέλα κεφαλής», δηλώνει η κοσμετολόγος Νικόλ Λίβια με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ. «Κανείς δεν έχει χρόνο να κάνει ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ, έτσι μερικές φορές αυτά τα μικρά πράγματα μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε δέκα καλύτερα».

Ας χρησιμοποιήσουμε προϊόντα πολλαπλών χρήσεων

Ας εξοικονομήσουμε χρόνο στη ρουτίνα ετοιμασίας μας - και χώρο στην τσάντα  του μακιγιάζ μας - επιλέγοντας προϊόντα που μπορούν να κάνουν πολλές δουλειές, όπως ένα από τα αγαπημένα της ιδιοκτήτριας της My Makeup Artist Victoria, Βικτόρια Ντε Λος Ρίος, το Mac’s Studio Fix Powder Plus Foundation. «Αντί να βάλεις την βάση, το κονσίλερ και την πούδρα - αντί για τρία προϊόντα - χρησιμοποιείς μόνο ένα», δηλώνει η Ντε Ρίος, η οποία υποστηρίζει επιπλέον το bareMinerals Original Loose Powder Foundation για την ικανότητά του να διπλασιαστεί ως κονσίλερ.

Παλέτες όπως η Dior’s Backstage Contour Palette προσφέρουν επίσης αυτή την όλα σε ένα απλότητα. Η Ντε Λος Ρίος με έδρα το Νιου Τζέρζεϊ αποκάλεσε αυτή την παλέτα «σωτήρια» και σημείωσε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το περίγραμμα ως σκιά ματιών καθώς και χάιλάιτερ.

.

Ας μην λουζόμαστε κάθε μέρα

Η κομμώτρια Κάρλι Ζανόνι διευκρινίζει ότι το λούσιμο των μαλλιών μας δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετό. «Αν τα λούζουμε κάθε μέρα, θα χάσουμε όλα αυτά τα φυσικά έλαια. Τα μαλλιά μας, μας αποζημιώνουν υπερβολικά, παράγουν τόνους λαδιού και μετά λέμε, ”Τα μαλλιά μου είναι τόσο λιπαρά, πρέπει να τα λούσω”, λέει στην HuffPost. «Εάν παραλείψουμε το λούσιμο για μερικές μέρες, τα μαλλιά μας θα προσαρμοστούν. Και με ένα καλό ”οπλοστάσιο” προϊόντων, μπορούμε να ανανεώνουμε τα μαλλιά μας, ώστε να μην χρειάζεται να αφιερώνουμε έναν τόνο χρόνου στο πλύσιμο κάθε πρωί».

Η Ζανόνι με έδρα το Σαν Ντιέγκο συνιστά ένα στεγνό σαμπουάν (λατρεύει το m’Chel Haircare’s Day After Brush), έναν ορό όπως το λάδι OI του Davines που θα κρατήσει τις άκρες ενυδατωμένες και λείες, και ένα λειτουργικό σπρέι μαλλιών που θα αναζωογονήσει τις μπούκλες χωρίς να φριζάρει τα μαλλιά, όπως το This Is A Medium Hairpray του Davines.

Ας βασιστούμε σε αξεσουάρ για εύκολες - κατάλληλες για γραφείο - εμφανίσεις

Αυτά τα λαστιχάκια και οι κεφαλόδεσμοι με τους οποίους κάναμε εμφανίσεις στο Zoom μπορούν να μεταφερθούν στο γραφείο, επίσης. Η Λίβια απολαμβάνει τη χρήση κεφαλόδεσμων για μια γρήγορη, συνδυασμένη εμφάνιση και η Ζανόνι λέει ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα λαστιχάκι για έναν κότσο, ή να αφήσουμε έξω μερικές τούφες επίτηδες ως έναν, επαγγελματικού στυλ αλλά, πρόχειρο κότσο.  

Ενα άλλο τρεντ της δεκαετίας ’90 που επιστρέφει είναι το κλάμερ. «Αυτά είναι υπέροχα αν θέλουμε να στρίψουμε τα μαλλιά σας (σε κότσο) προς τα πίσω, να βάλουμε ένα από αυτά τα κλάμερ και να κρατήσουμε (τα μαλλιά) μακριά από το πρόσωπό μας», λέει η Ζανόνι.

Ας καταγράψουμε την ρουτίνα μας σε ένα σημείωμα

Μόλις καταγράψουμε πώς θέλουμε να μοιάζει το πρωινό μας, ας το τοποθετήσουμε στον καθρέφτη μας. «Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το μυαλό μας αρχίζει να ταξιδεύει και δεν σκεφτόμαστε την πρωινή μας ρουτίνα» λέει η Φέι. «Έτσι, αντί να χρειάζεται να το θυμόμαστε, είναι σε ποστ-ιτ και μπορούμε απλά να το ακολουθήσουμε». 

Η Φέι συνιστά επίσης να κρατάμε ένα ρολόι στο μπάνιο - ή όπου κι αν ετοιμαζόμαστε για δουλειά - και να θέσουμε ξυπνητήρι στο τηλέφωνό σας 10 λεπτά πριν είναι η ώρα να φύγουμε. «Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να βοηθήσουμε στη διαχείριση του άγχους γιατί η αλλαγή προκαλεί επιπλέον άγχος», αναφέρει. «Αυτό αφορά το τι πρέπει να κάνουμε για να μειώσουμε το άγχος και να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να εστιάσει πραγματικά στο να βγούμε από την πόρτα. Πρέπει να είμαστε ευγενικοί με τον εαυτό μας».

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.