Header Ads

Βρετανία: Σε ισόβια καταδικάστηκε ο αστυνομικός που δολοφόνησε την Σάρα Έβεραρντ

Ο Βρετανός αστυνομικός, ο οποίος έχει ομολογήσει την δολοφονία της 33χρονης Σάρα Έβεραρντ στο Λονδίνο, καταδικάστηκε την Πέμπτη σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, όπως μετέδωσε το Sky News.

Ο δικαστής Άντριαν Φούλαρντ πριν ανακοινώσει την απόφαση του είπε ότι η Σάρα Εβεραντ ήταν ένα «αθώο θύμα» με τον Γουέιν Κούζενς να χρησιμοποιεί τη θέση του ως αστυνομικός για να την «εξαναγκάσει».

Και συνέχισε λέγοντας ότι, ήταν μια εξαιρετική περίπτωση που αξίζει μια τέτοια ποινή, καθώς «κατά την κρίση μου, η κακή χρήση του ρόλου ενός αστυνομικού είναι εξίσου σοβαρή με μια δολοφονία που πραγματοποιήθηκε για ιδεολογικούς σκοπούς».

Παράλληλα σχολίασε ότι δεδομένου του σχεδιασμού και της προετοιμασίας, ο κατηγορούμενος πρέπει να γνώριζε ότι μπορεί να χρειαστεί να σκοτώσει τη γυναίκα που απήγαγε.

 Εξήγησε μάλιστα  είχε λάβει υπόψη τα επιχειρήματα της υπεράσπισης και αποκάλεσε τα εγκλήματα του Γουέιν Κούζενς «διεστραμμένα, γεμάτα εγωσιμό και βάναυσα προσβλητικά με σεξουαλικά και ανθρωποκτονικά κίνητρα».

Τέλος, ο δικαστής Άντριαν Φούλαρντ είπε ότι, «ο κατηγορούμενος είχε προσχεδιάσει την δολοφονία» ενώ έδωσε ψευδή στοιχεία στην πρώτη του κατάθεση στην αστυνομία, σύμφωνα με την οποία εξαναγκάστηκε να διαπράξει το έγκλημα από συμμορία που τον εκβίασε».

«Σε κάνενα στάδιο της δίκης δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσει για το τι πραγματικά συνέβη», δήλωσε ο δικαστής, Άντριαν Φούλφορντ.

Ο 48χρονος βρετανός αστυνομικός Γουέιν Κάζινς, ο οποίος φρουρούσε διπλωματικές αντιπροσωπείες, ομολόγησε την ενοχή του για την απαγωγή, τον βιασμό και τον φόνο, τον Μάρτιο, της νεαρής υπεύθυνης μάρκετινγκ.

Στις 3 Μαρτίου ο Γουέιν Κάζινς, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, απήγαγε την Έβεραρντ καθώς εκείνη επέστρεφε στο σπίτι της πεζή, έχοντας φύγει από το σπίτι φίλων της στο Κλάπαμ, στο νότιο Λονδίνο.

Η Σάρα ’Εβεραρντ βρέθηκε νεκρή, στραγγαλισμένη και το πτώμα της καμένο επτά ημέρες μετά την εξαφάνισή της μέσα σε δάσος του Κεντ, στη νοτιοανατολική Αγγλία, μερικά μέτρα από ένα οικόπεδο που ανήκε στον Κάζινς.

Εικόνες από κάμερες ασφαλείας επέτρεψαν στους ερευνητές να ταυτοποιήσουν και να συλλάβουν στις 9 Μαρτίου τον αστυνομικό στο σπίτι του στο Ντιλ, στην περιοχή του Κεντ.

Η υπόθεση συγκλόνισε την βρετανική κοινή γνώμη και προκάλεσε διαδηλώσεις κατά της έμφυλης βίας.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.