Header Ads

Ο κλέφτης με το αλουμινόχαρτο

.

Τρόπο να «εξαπατά» τα αυτόματα αντικλεπτικά συστήματα καταστημάτων είχε βρει ένας 47χρονος κλέφτης, τον οποίο συνέλαβαν οι αστυνομικοί. Ο δράστης είχε τοποθετήσει αλλεπάλληλα φύλλα αλουμινόχαρτου μέσα σε χάρτινες τσάντες και έτσι διέκοπτε το σήμα, που εκπέμπουν τα αντικλεπτικά των αντικειμένων.

Ο 47χρονος προτιμούσε τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών. Έμπαινε σαν πελάτης, αλλά μέσα σε ελάχιστο χρόνο άρπαζε Laptops, Drones, Air pods και άλλες συσκευές, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έκλεβε και ρούχα.

Σε έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν, σε δύο διαμερίσματα στο Γαλάτσι και στη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σακούλα  στην οποία είχε τοποθετήσει περιμετρικά πολλαπλές στρώσεις αλουμινίου, σακούλες καταστημάτων και πλήθος κλοπιμαίων ηλεκτρονικών συσκευών, κινητών τηλεφώνων και ειδών ρουχισμού.

Τον συνέλαβαν στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής στη Γλυφάδα, ύστερα από τις κλοπές σε τρία διαφορετικά καταστήματα τής περιοχής.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο συλληφθείς εμπλέκεται σε δεκαέξι περιπτώσεις κλοπών με το οικονομικό όφελος, που αποκόμισε, να υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των δώδεκα χιλιάδων ευρώ. 

Ο κατηγορούμενος έχει συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.