Header Ads

Απόγονος των Ρομανόφ παντρεύεται στη Ρωσία

O καθεδρικός ναός του Αγίου Ισαάκ που πρόκειται να φιλοξενήσει τη γαμήλια τελετή του Μεγάλου Δούκα George Mikhailovich της Ρωσίας, απόγονου της δυναστείας των Ρομάνοφ και της αρραβωνιαστικιάς του, της Ιταλίδας Rebecca (Victoria) Bettarini. Peter Kovalev/TASS (Φωτογραφία Peter Kovalev \ TASS μέσω Getty Images)

Η Αγία Πετρούπολη, πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα της Ρωσίας, θα φιλοξενήσει τον γάμο ενός απογόνου της ρωσικής τσαρικής οικογένειας των Ρομανόφ για πρώτη φορά εδώ και έναν αιώνα. 

Ο Μεγάλος Δούκας Γεώργιος Μιχαήλοβιτς Ρομάνοφ θα ενωθεί με τα δεσμά του γάμου την Παρασκευή με την Ιταλίδα αρραβωνιαστικιά του, Βικτόρια Ρομάνοβνα Μπεταρίνι, στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ισαάκ σε μια περίτεχνη θρησκευτική τελετή με εκατοντάδες ξένους καλεσμένους.

Ο τελευταίος τσάρος της Ρωσίας Νικόλαος Β’,, η σύζυγός του Aλίκη και τα πέντε παιδιά τους εκτελέστηκαν από τους Μπολσεβίκους τον Ιούλιο του 1918 στο κελάρι ενός σπιτιού εμπόρου στο Εκατερίνμπουργκ, μια πόλη 1.450 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Ο Γεώργιος Μιχαήλοβιτς, 40 ετών, γεννήθηκε στην Ισπανία. Είναι γιος της Μεγάλης Δούκισσας, Μαρία Βλαντιμιρόβνα της Ρωσίας-την αυτοαποκαλούμενη κληρονόμο του αυτοκρατορικού θρόνου της Ρωσίας-και του σύζυγού της, Μεγάλου Δούκα Μιχαήλ Παβλόβιτς της Ρωσίας. Έζησε στη Γαλλία και την Ισπανία στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

Ο προπάππους του, Μέγας Δούκας Kύριλος Βλαντιμίροβιτς, κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια των Μπολσεβίκων κατά τη διάρκεια της οκτωβριανής επανάστασης του 1917 στη Φινλανδία. Αργότερα μετακόμισε μαζί με την οικογένειά του στη Δυτική Ευρώπη.

Ο Γεώργιος Μιχαήλοβιτς επισκέφθηκε τη Ρωσία και την Αγία Πετρούπολη για πρώτη φορά το 1992 και πλέον ζει στη Μόσχα όπου εργάζεται πάνω σε μια σειρά φιλανθρωπικών έργων.

Η Μπεταρίνι, 39 ετών, ασπάστηκε τη Ρωσική Ορθόδοξη πίστη πέρυσι και πήρε το όνομα Βικτώρια Ρομάνοβνα.

Η δυναστεία των Ρομάνοφ κυβέρνησε τη Ρωσία για 300 χρόνια πριν ο Νικόλαος Β′ παραιτηθεί το 1917, χρονιά που διαδραματίστηκε η Μπολσεβίκικη Επανάσταση και ο ρωσικός εμφύλιος πόλεμος πριν το ξεκίνημα της σοβιετικής εποχής.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αγιοποίησε τον Νικόλαο Β′ το 2000, ο οποίος επό κομμουνισμού παρουσιαζόταν ως ένας αδύναμος ηγέτης από τις σοβιετικές αρχές.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.