Header Ads

Ταϊβάν: Σηκωτός έφυγε από την βουλή ο πρωθυπουργός

Σε ρίνγκ μετράπηκε για άλλη μία φορά του κοινοβούλιο της Ταιβάν, όταν  βουλευτές της αντιπολίτευσης  επιτέθηκαν στον πρωθυπουργό Σου Τσενγκ Τσανγκ, ενώ έκανε την ετήσια ομιλία του σχετικά με τις επιδόσεις της κυβέρνησης με επίκεντρο την εθνική ασφάλεια και την οικονομία.

Στη «μάχη» που ακολούθησε, βουλευτές βρέθηκαν στο έδαφος ενώ άλλοι έριξαν μπουκάλια νερό στους αντιπάλους τους.Ο Σου Τσενγκ Τσανγκ όπως ήταν φυσικό δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ομιλία του.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης - μέλη του Εθνικιστικού κόμματος ή του Κουομιγκτάνγκ - έσπασαν το προστατευτικό κλοιό που σχημάτισαν τα μέλη του κόμματος του Σου Τσενγκ Τσανγκ, του κυβερνώντος Κόμματος Δημοκρατικής Προόδου, καθώς φώναζαν, ζητώντας την παραίτηση του.

Ο πρωθυπουργός Σου Τσενγκ Τσανγκ φορώντας μωβ μάσκα, προσπαθεί να ολοκληρώσει την ομιλία του.

Το Εθνικιστικό κόμμα επέκρινε την κυβερνητική πολιτική για τον χειρισμό της πανδημίας του κορονοϊού. Οι βουλευτές με πλακάτ στα χέρια που έγραφαν «μεγάλη παράβαση» αντιδρούσαν στην μείωση της καραντίνας για τους πιλότους των αεροπορικών εταιρειών.

Περισσότεροι από 800 άνθρωποι πέθαναν στη μεγαλύτερη έξαρση της παμδημίας στην Ταϊβάν τον Μάιο και τον Ιούνιο. Η πηγή της επιδημίας δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά πολλοί υποπτεύονται ότι ο ιός μεταδόθηκε από πιλότους που επέστρεφαν στο σπίτι από το εξωτερικό, οι οποίοι έπρεπε να κάνουν μόνο τριήμερη καραντίνα.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι, μέλη του Εθνικιστικού Κόμματος πέταξαν χοιρινά έντερα στην αίθουσα του κοινοβουλίου, προκριμένου να διαμαρτυρηθούν για την άρση της απαγόρευσης προϊόντων χοιρινού κρέατος στην χώρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ενώ σπάνε τον προστατευτικό κλοιό γύρω από τον πρωθυπουργό, Σου Τσενγκ Τσανγκ.Η βουλευτής της αντιπολίτευσης, Τσεν Γιου Τζεν ενώ προσπαθεί να ανέβει στο βήμα της βουλής.
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.