Header Ads

Οικονόμου: Δεν θα ξανακλείσει η χώρα, δεν θα πάμε σε lockdown

Oikonomou

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στο θέμα της πανδημίας, ήταν απόλυτος: «Δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναζήσουμε lockdown έτσι όπως το γνωρίζαμε και το ξέραμε την προηγούμενη περίοδο». Αυτό όμως που επίσης τόνισε ο κ. Οικονόμου, ήταν ότι η πανδημία θα παραμείνει όσο υπάρχουν ακόμα πολίτες που συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει. «Η άρνηση του εμβολιασμού συντηρεί μια κατάσταση η οποία είναι επιζήμια και για τους πολίτες και για την Πατρίδα», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σε ερώτηση για το τι θα γίνει με την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη αλλά και με τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τα επιδημιολογικά δεδομένα και αναλόγως προσαρμόζει τις ενέργειες της.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ο Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι συμπεριφορές βίας πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως ορίζει η συντεταγμένη Πολιτεία και το Κράτος Δικαίου. Αναφέρθηκε στις περισσότερες από 60 προσαγωγές που έχουν γίνει, στους ελέγχους της αστυνομίας, στην ενεργοποίηση του εισαγγελέα και υπογράμμισε ότι για την κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοιου είδους εγκληματικές συμπεριφορές.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε περιθώρια ανάδειξης και μετάδοσης φασιστικών συμπεριφορών οποιουδήποτε χρώματος και οφείλουμε όλοι να επιδεικνύουμε μηδενική ανοχή κάθε φορά που παρατηρούνται αυτά τα ζητήματα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ πρόσθεσε ότι οι νόμοι και οι συμπεριφορές των συμμοριών δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να υπερισχύσουν τους νόμους της δημοκρατίας. «Δεν το προσεγγίζουμε με τη λογική των αποστάσεων και του υποδεκάμετρου. Αν κάποιοι χρειάζονται υποδεκάμετρο για να στοιχηθούν απέναντι στα αυτονόητα, αυτό είναι δικό τους θέμα», συμπλήρωσε ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας ουσιαστικά στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση ανέχεται φασιστικές συμπεριφορές.

Η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ξεκίνησε με αναφορά στην Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, την οποία χαρακτήρισε ως τεράστια εθνική επιτυχία. «Ταυτόχρονα, όμως, είναι  και  ένα  ιστορικής σημασίας βήμα τόσο για την Πατρίδα μας όσο και την Ευρώπη γενικότερα στην προσπάθειά της να ευθυγραμμίσει την γεωπολιτική της ισχύ με την οικονομική της δύναμη», συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου ενώ ανάφερε ότι η Συμφωνία κατατέθηκε για κύρωση στη Βουλή  και η σχετική συζήτηση θα γίνει την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, με την κυβέρνηση να περιμένει τη διακομματική στήριξη της.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.