Header Ads

Νέα ένταση στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, «αστακός» το σχολείο υπό τον φόβο επεισοδίων

Νέα ένταση με το «καλημέρα» σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπου τις τελευταίες δύο ημέρες σημειώνονται σοβαρά επεισόδια.

Τα γύρω στενά του σχολείου μετατράπηκαν από νωρίς σε «φρούριο», με αστυνομικούς να κάνουν συνεχώς περιπολίες και διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχτεί στο σημείο.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Grtimes, ένταση σημειώθηκε όταν μέλη της Ομοσπονδίας Γονέων και εκλεγμένων σωματείων, καθώς και φοιτητές θέλησαν να φτάσουν μπροστά στο σχολείο αλλά η αστυνομία τους απαγόρευσε την πρόσβαση.

Οι γονείς, όπως είπαν, ήρθαν για να αισθάνονται τα παιδιά ασφαλή και για συμπαράσταση και όχι για επεισόδια, ενώ πολλοί είναι οι μαθητές που μετά τα πρόσφατα γεγονότα προσήλθαν στο σχολείο, καθώς οι ίδιοι και οι οικογένειες τους φοβούνται.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας, για τα βίαια επεισόδια που είχαν προηγηθεί. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 11 συλλήψεις, από τις οποίες οι περισσότερες αφορούν σε ανήλικους.

Αργά το βράδυ, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, συνδεόμενων με τα συγκεκριμένα επεισόδια. Πρόκειται για έναν 19χρονο μαθητή κι έναν 20χρονο εξωσχολικό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί όπλων. Επίσης συνελήφθη ένας 15χρονος μαθητής επειδή είχε αναρτήσει σε διαδικτυακή εφαρμογή, φωτογραφίες με μαχαίρια και πιστόλια.

Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του κατασχέθηκαν δύο περίστροφα αερίου με έξι φυσίγγια, ένα μαχαίρι, ένας σουγιάς, μία θήκη όπλου, ένα κοντάρι κι ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ. Εκτός από τον ανήλικο συνελήφθη κι ο 54χρονος πατέρας του, καθώς κατείχε μία κυνηγετική καραμπίνα και 17 φυσίγγια, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια.

(με πληροφορίες από GrTimes, ΕΡΤ)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.