Header Ads

Η Κρήτη ψήθηκε στον φούρνο και φαγώθηκε νομό - νομό

sdv

Τα κρητικά εδέσματα και η κουζίνα του νησιού στο σύνολο της, φημίζεται παγκοσμίως.

Αυτή την φορά όμως δημιουργήθηκε ένα διαφορετικό ως προς την σύλληψη αλλά και εκτέλεση πιάτο. Άλλωστε η μαγειρική απαιτεί στοιχεία όπως ομορφιά, ευτυχία, ελευθερία, δημιουργικότητα, έμπνευση και φαντασία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ZarpaNews, αυτό έκανε ο Χανιώτης κρεοτέχνης Νίκος Κελαϊδής. Με αποκλειστικά κρητικά προϊόντα και βασικό υλικό το κρέας μαγείρεψε την Κρήτη, ολόκληρη

Ουσιαστικά ήταν μια αλμυρή τούρτα από κιμά, γεμιστή με απάκι, σύγκλινο, γραβιέρα με θυμάρι και λουκάνικο χωριάτικο με κρασί, ενώ δεν έλειψε και το ελαιόλαδο.

«Την ψήσαμε και τη φάγαμε νομό-νομό! Ήταν 3,5 κιλά και 87 εκατοστά», είπε o Νίκος Κελαϊδής, μέλος της Ομάδας Ελλήνων Κρεοτεχνών που αριθμεί 170 άτομα σε όλη την Ελλάδα και μόλις 5 στην Κρήτη.

«Ως κρεοτέχνης ασχολούμαι με την προετοιμασία του κρέατος, αλλά χρειάζεται να είσαι δημιουργικός σε αυτό το επάγγελμα. Αυτή τη φορά είχα αυτή την ιδέα και νομίζω πως το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό».

Όσο για τους κρεοτέχνες, πρόκειται για καλλιτέχνες. Ταλαντούχοι επαγελματίες του χώρου, που εφευρίσκουν ιδιαίτερους τρόπους να παρουσιάσουν τα προϊόντα κρέατος ή τα φαγητά στον καταναλωτή.

Ο κρεοτέχνης από τα Χανιά, Νίκος Κελαϊδής.
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.