Header Ads

Ο Γ. Αθανασιάδης που στην Ελλάδα θεωρήθηκε "λίγος" αποθεώνεται πλέον απ' όλο τον Ευρωπαϊκό Τύπο

O Γιώργος Αθανασιάδης μαζί με τον Δημήτρη Κολοβό πανηγυρίζουν τη μεγάλη νίκη στο

Όλη η Ευρώπη αποεθώνει σήμερα έναν Έλληνα, που στην πατρίδα μας, τον θεωρήσαμε «λίγο».

Ο Γιώργος Αθανασιάδης με τις εκπληκτικές επεμβάσεις του κράτησε την ομάδα του την Σέριφ, όχι μόνο όρθια απέναντι στη Ρεάλ και μάλιστα εκτός έδρας, αλλά στην ουσία ήταν αυτός που τις έδωσε την ιστορική νίκη με σκορ 1-2.

Στο τέλος του αγώνα μάλιστα του απονεμήθηκε ο τίτλος του MVP, για τις 11 αποκρούσεις που έκανε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Γιώργος Αθηνασιάδης που πέρυσι ήταν στην ΑΕΚ και δόθηκε δανεικός στη Σέριφ, δεν έπεισε στην «κιτρινόμαυρη» ομάδα. Έχοντας μπροστά του τη χειρότερη άμυνα των τελευταίων χρόνων στην ΑΕΚ κανείς δεν πίστεψε ότι μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα και οι διοικούντες και προπονητές έψαξαν να βρουν αμέσως άλλον γκολκίπερ. Οι ευκαιρίες που το δόθηκαν ήταν λίγες, αλλά αυτός φυσικά δεν πτοήθηκε.

Υπήρχαν δείγματα ότι ήταν καλός γκολκίπερ και πέναλτι έπιανε και καλές αποκρούσεις έκανε, όμως όπως συμβαίνει σε όλους τους γκολκίπερ και κάποια λάθη έκανε.

ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ

Ο Γιώργος Αθανασιάδης από χθες το βράδυ, κατέχει πλέον ένα ιστορικό ρεκόρ. Έγινε ο γκολκίπερ με τις περισσότερες αποκρούσεις 11 τον αριθμό, στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, σε έναν αγώνα μίας ομάδας που φεύγει με τη νίκη από το ιστορικό «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Το προηγούμενο το είχαν οι Ντίντα και Ακινφέεφ με 8 αποκρούσεις.

Σύσωμος ο Τύπος της Ευρώπης αποθεώνει σήμερα τον Γιώργο Αθανασιάδη, για την εμφάνισή του, ενώ στο… παιχνίδι μπήκαν και οι Έλληνες δημοσιογράφοι και ο Ελληνικός Τύπος. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς πέρυσι τον θεωρούσαν άχρηστο ή ακόμα και ξοφλημένο.

Ο Αθανασιάδης οδηγεί την Σέριφ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά από τους δύο πρώτους αγώνες, η ομάδα του είναι πρώτη στον όμιλό της με το απόλυτο των δύο νικών με 6 βαθμών.

Όταν ρωτήθηκε μετά το τέλος του αγώνα, είπε μάλιστα:

«Στο δεύτερο γκολ ήμουν έτοιμος να βάλω τα κλάματα. Τώρα όλα είναι εντάξει».

Να σημειώσουμε ότι το δεύτερο γκολ σημειώθηκε λίγο πριν το τέλος του αγώνα.
Ο Γιώργος Αθανασιάδης παίρνει πλέον τη δική του προσωπική «εκδίκηση». Μακάρι να συνεχίσει έτσι και στο μέλλον. Άλλωστε στην Ελλάδα τον θεώρησαν… λίγο.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.