Header Ads

Γιατί τα φυτικά προϊόντα πρέπει να έχουν μία σταθερή θέση στα ράφια μας

Η φυτική διατροφή δεν είναι απλά μία σύγχρονη τάση της εποχής και σίγουρα δεν -πρέπει να- είναι μία προσωρινή, παροδική επιλογή που, σε βάθος χρόνου, θα εξασθενήσει.  Η επιλογή των φυτικών προϊόντων ως μία νέα διατροφική συνήθεια παρουσιάζει μία αυξητική και διαρκώς αυξανόμενη τάση στις προτιμήσεις του κόσμου, που εντάσσει στην καθημερινότητα και εγκαθιστά στα ράφια του εναλλακτικές, πιο υγιεινές μορφές προϊόντων με σκοπό να αναβαθμίσει τη διατροφή του και κατ’ επέκταση την ποιότητα της ζωής του.
Για πολλούς, τα φυτικά προϊόντα έχουν ήδη γίνει τρόπος ζωής. Την ίδια στιγμή, η υψηλή θέση που κατέχουν στις προτιμήσεις των καταναλωτών γίνεται όλο και πιο αισθητή, αποδεικνύοντας ότι η φυτική διατροφή σηματοδοτεί μία κοινωνική αλλαγή που αφορά τους πάντες. Με πολλαπλά οφέλη για τη διατροφή, την υγεία, καθώς και για το περιβάλλον, συνιστά μία ενδεδειγμένη λύση που μπορεί να αποδειχτεί ευεργετική τόσο για εμάς, όσο και για τις επόμενες γενιές.

 

Πρόκειται για μία εναλλακτική, υψηλής βιολογικής αξίας πηγή πρωτεΐνης, που διοχετεύει τη σωρεία πλεονεκτημάτων της στην ποιότητα της διατροφής μας και ταυτόχρονα συνθέτει μία φιλική προς το περιβάλλον επιλογή. Κι αυτό διότι, η ενσωμάτωση των φυτικών προϊόντων στην αγορά και εν τέλει στα νοικοκυριά και την καθημερινότητά μας, μπορεί να συνδράμει σημαντικά στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, καθώς τα φυτικά προϊόντα συνυπολογίζονται στους κλιματικούς στόχους των επόμενων ετών.

Ένα βήμα πιο κοντά στη νέα σου συνήθεια

Η στροφή προς τα φυτικά προϊόντα διευκολύνεται από την ταχεία εξάπλωσή τους στην αγορά και τον εμπλουτισμό όλο και περισσότερων αλλά και πολυδιάστατων μορφών εναλλακτικής διατροφής. Πλέον, γίνονται πιο προσιτά για τον καταναλωτή και τις καθημερινές διατροφικές του συνήθειες, καθώς είναι πιο εύκολο να τα βρει και να τα εντάξει στη ζωή και στα ράφια του. Τελευταίο παράδειγμα, η είσοδος της σειράς προϊόντων “Garden Gourmet” στη λιανική αγορά, που φέρνει τα φυτικά προϊόντα ακόμα πιο κοντά στον καταναλωτή. Η πρωτοποριακή γκάμα των φυτικών προϊόντων της Nestlé είναι πλέον διαθέσιμη και σε καταστήματα λιανικής, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους Έλληνες καταναλωτές να στραφούν σε μία νέα, υγιεινή αλλά και γευστική φυτική επιλογή. Μία επιλογή που συνδυάζει το τερπνόν της απόλαυσης μετά του ωφελίμου των ευεργετικών χαρακτηριστικών των προϊόντων, προσφέροντας εναλλακτικές επιλογές σε όσους αναζητούν φυτικές τροφές για μια διατροφή χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση.

nestle

Εν προκειμένω, πρόκειται για τρία πρωτοποριακά προϊόντα, από 100% φυτικά συστατικά που αποτελούν πηγή φυτικών ινών και είναι πλούσια σε πρωτεΐνες. Όπως για παράδειγμα το “Garden Gourmet Sensational Burger”, που αποτελεί μια κατ’ εξοχήν vegan επιλογή, χωρίς να υστερεί σε γεύση, προσφέροντας απλόχερα αγνές θρεπτικές ουσίες με όψη και μυρωδιά που δεν διαφέρουν από το κλασικό burger. Ή το “Garden Gourmet Sensational Sausage”, που αποτελεί μια τέλεια εμπειρία φυτικού “λουκάνικου”, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συνταγές, αποτελώντας ένα βασικό συστατικό της καθημερινής μας διατροφής. Και τέλος, τα “Garden Gourmet Vegan Nuggets”, τα οποία έχουν τη γνωστή γεύση των nuggets, χωρίς ωστόσο να περιέχουν κρέας, ενώ είναι τόσο τραγανά και λαχταριστά που αποτελούν ένα γευστικό φυτικό snack για μικρούς και μεγάλους.

Με αυτά τα τρία φυτικά γεύματα, που διατίθενται για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά καλύπτονται, όχι μόνο οι ανάγκες των Vegans και των Vegetarians, αλλά και όσων αναζητούν μια πιο εναλλακτική διατροφή, με λιγότερο κρέας. Προϊόντα που είναι ιδιαίτερα εύκολα στην προετοιμασία τους και έχουν σαν βάση τη σόγια. Μία εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης που στοχεύει στην αναβάθμιση της διατροφής και της ζωής μας, αποτελώντας παράλληλα μία φιλική προς το περιβάλλον επιλογή.

Για εμάς, για τα παιδιά μας, για τον πλανήτη μας

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, πως τα νέα φυτικά προϊόντα Garden Gourmet της Nestlé, δεν αποτελούν μία τυχαία επιλογή. Έχουν σημειολογικό χαρακτήρα, σε μία κομβική χρονική συγκυρία στην οποία η εταιρεία ευθυγραμμίζει τη δραστηριότητά της με το κάλεσμα της εποχής για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Η ανάγκη λήψης αποφάσεων που θα ανταποκρίνονται στις επιταγές της Κλιματικής Αλλαγής για την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της, εντάσσεται στην ευρύτερη δραστηριότητα, τις προτεραιότητες και τους στόχους της εταιρείας, σκιαγραφόντας ένα ακόμη βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Μαζί με τα 135 χρόνια εμπειρίας στην κατηγορία του φαγητού και την πρωτοποριακή δραστηριοποίησή της στον τομέα των φυτικών προϊόντων, η Nestlé μένει πιστή στις ενέργειες κοινωνικής υπευθυνότητας, με τη βιώσιμη ανάπτυξη να αποτελεί κυρίαρχο μέλημα και πλοηγό στον τρόπο λειτουργίας της.

Η εταιρεία, πέρα από τις δεσμεύσεις για 100% ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες έως το 2025, έχει δεσμευθεί και για καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050, με πρώτο σημαντικό σταθμό τη μείωση τους στο μισό έως το 2030. Με αυτόν τον γνώμονα και για την επίτευξη αυτού του στόχου, ενέταξε τη διάθεση φυτικών προϊόντων όπως αυτά της σειράς Garden Gourmet που έχουν δεσμευθεί για ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα έως το 2022.

Έτσι, κάνει για ακόμα μία φορά πράξη τον σκοπό της, να αναδεικνύει δηλαδή τη δύναμη της διατροφής, ενισχύοντας την ποιότητα της ζωής μας, τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον. Για εμάς, για τα παιδιά μας, για τον πλανήτη μας.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.