Header Ads

Οι φωτογραφίες του Τζόκοβιτς με κάποιους... φίλους του ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Τζόκοβιτς

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε στα Σερβικά και Βοσνιακά ΜΜΕ, μετά τις φωτογραφίες και τα βίντεο που βγήκαν στη δημοσιότητα και δείχνουν τον Νόβακ Τζόκοβιτς να κάνει παρέα με ενόχους για τη γενοκτονία της Σρεμπένιτσα.

Στις φωτογραφίες δείχνουν τον Νόβακ Τζόκοβιτς σε κοινή παρέα με τον Μίλαν Γιόλοβιτς, ο οποίος ήταν στρατηγός της παραστρατιωτικής μονάδας «Drina Wolves” την δεκαετία του 1990. Η μονάδα αυτή ήταν από τους πρωτοστάτες στις θηριωδίες της Σρεμπένιτσα, όπου δολοφονήθηκαν περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι με πάρα πολλούς Σέρβους να θεωρούν τον Γιόλοβιτς εθνικό ήρωα, καθώς έσωσε τη ζωή του Ρότκο Μλάντιτς.

Όμως ο Μλάντιτς το 2017 κρίθηκε ένοχος για διάπραξη γενοκτονίας για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ο Γιόλοβιτς που του έσωσε τη ζωή, πλέον έχει το πρωσονύμιο «Θρύλος» από τους αρνητές της γενοκτονίας. Ο άνθρωπος αυτός είναι μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της πρώην Γιουγκοσλαβίας και όπως βλέπουμε φίλος του Τζόκοβιτς.

Αρκετοί επιτέθηκαν στον Σέρβο Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις, για το γεγονός ότι κοινοποίησε φωτογραφίες και βίντεο με αυτόν τον άνθρωπο. Ο Τζόκοβις μέχρι τώρα δεν έχει καμία τοποθέτηση για τις πολλές κριτικές που έχει δεχτεί.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.