Header Ads

Πέθανε ο σκηνοθέτης του «Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ», Ρότζερ Μίτσελ

Ο Ρότζερ Μίτσελ στο 77ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας του 2020.

Πέθανε σε ηλικά 65 ετών ο σκηνοθέτης της ταινίας «Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ», Ρότζερ Μίτσελ σε ηλικία 65 ετών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκδότης του αναφέρει ότι «Με βαθιά της λύπη η οικογένεια του Ρότζερ Μίτσελ, σκηνοθέτη, συγγραφέα και πατέρα των Χάρι, Ρόζι. Μάγκι και Σπάροου, ανακοινώνει τον θάνατο του, σε ηλικία 65 ετών στις 22 Σεπτεμβρίου».

Ο Ρότζερ Μίτσελ, γιος Βρετανού διπλωμάτη γεννήθηκε στην Νότια Αφρική και έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Βυρητό, την Δαμασκό και την Πράγα.

Η φιλογραφία του περιλλαμβάνει ταινίες όπως, «Η Ξαδέλφη μου, η Ρέιτσελ» με την Ρέιτσελ Βάις το 2017, «Αρκεί να Αντέξει η Αγάπη» με τον Ντάνιελ Κρεγκ το 2004, «Πρωινό Ξύπνημα» με τους Χάρισον Φορντ, Νταϊάν Κίτον και Ρέιτσελ ΜακΆνταμς το 2010, «Blackbird» με τις Σούζαν Σαράντον και Κέιτ Γουίνσλετ το 2019. Τελευταία του ταινία που αναμένεται να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσεςς το 2022, που συμμετείχε στο 77ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας το 2020, είναι το «The Duke» με πρωταγωνιστές τους Τζιμ Μπρόντμπεντ και Χέλεν Μίρεν.

Παράλληλα σκηνοθέτησε και θεατρικές παραστάσεις με τις περισσότερες από αυτές να ανεβαίνουν στην σκηνή του Εθνικού Θεάτρου του Λονδίνου (National Theatre).

Υπήρξε δύο φορές παντρεμένος. Ο πρώτος του γάμος με την ηθοποιό Κέιτ Μπέρι από τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά ενώ το 2002 παντρεύτηκε την ηθοποιό Άννα Μάξουελ Μάρτιν, γνωστή από τις σειρές «Line of Duty» και «Motherland» με την οποία χώρισε το 2020.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.