Header Ads

Κίνα: Απαγορεύει όλες τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα - "Καταρρέει" το bitcoin

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας κήρυξε την Παρασκευή όλες τις συναλλαγές που γίνονται με Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα ως παράνομες, ενισχύοντας την εκστρατεία για τον αποκλεισμό της χρήσης ανεπίσημων ψηφιακών χρημάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας το Bitcoin, το Ethereum και τα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα διαταράσσουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα και χρησιμοποιούνται σε ξέπλυμα χρήματος και άλλα εγκλήματα.

«Οι συναλλαγές παραγώγων εικονικών νομισμάτων είναι όλες παράνομες οικονομικές δραστηριότητες και απαγορεύονται ρητά», ανέφερε στην ιστοσελίδα της η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας.

Η τιμή του Bitcoin έπεσε πάνω από 9%, στα 41.085 $, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση, όπως και τα περισσότερα άλλα κρυπτονομίσματα. Το Ethereum διολίσθησε σχεδόν 10%, υποχωρώντας από τα 3.100 $ στα περίπου 2.800 $.

Υπενθυμίζεται ότι το 2013, είχε απαγορευτεί στις κινεζικές τράπεζες να εμπορεύονται με κρυπρτονομίσματα. Ωστόσο, φέτος η κυβέρνηση της Κίνας εξέδωσε μια υπενθύμιση στην οποία εξέφραζε την επίσημη ανησυχία της ότι η εξόρυξη και οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων ενδέχεται να συνεχίζονται και πως το κρατικό χρηματοπιστωτικό σύστημα εκτίθεται έμμεσα σε κινδύνους.  

Οι υποστηρκτές των κρυπτονομισμάτων λένε ότι αυτά επιτρέπουν την ανωνυμία και την ευελιξία, αλλά οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές ανησυχούν ότι θα αποδυναμώσουν τον έλεγχο του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και ότι μπορεί να βοηθούν στην απόκρυψη εγκληματικής δραστηριότητας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας αναπτύσσει μια ηλεκτρονική έκδοση του γουάν για συναλλαγές χωρίς μετρητά που μπορούν να παρακολουθούνται και να ελέγχονται από το Πεκίνο.

Οι ρυθμιστικές αρχές σε άλλες χώρες προειδοποιούν όλο και περισσότερο ότι τα κρυπτονομίσματα χρειάζονται μεγαλύτερη εποπτεία. Στις ΗΠΑ, ο Gary Gensler, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, δήλωσε ότι οι επενδυτές χρειάζονται περισσότερη προστασία στην αγορά κρυπτονομισμάτων, την οποία χαρακτήρισε «γεμάτη απάτες και καταχρήσεις» συγκρίνοντας την με την «Άγρια Δύση».

Πηγή: Associated Press

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.