Header Ads

Νησιά Φερόε: Σφαγή 1.500 δελφινιών στο κυνήγι της ντροπής

Ενας αριθμός-ρεκόρ λευκόπλευρων δελφινιών δολοφονήθηκαν στα Νησιά Φερόε, με σχεδόν 1.500 θηλαστικά του είδους να σφαγιάζονται κατά τη διάρκεια του φρικιαστικού κυνηγιού το περασμένο σαββατοκύριακο

Το παραδοσιακό κυνήγι, γνωστό ως «grindadráp», πραγματοποιήθηκε από τοπικούς φαλαινοθήρες που σκότωσαν εν ψυχρώ τα άτυχα πλάσματα στο όνομα ενός αποτρόπαιου «εθίμου».

Τα αυτόνομα Νησιά Φερόε της Δανίας παραμένουν το τελευταίο έδαφος στην Ευρώπη που επιτρέπεται το κυνήγι θαλάσσιων θηλαστικών.

Κατά τη διάρκεια του grindadráp, τα δελφίνια παρασύρονται από μηχανοκίνητα σκάφη προς την ακτή, όπου οι φαλαινοθήρες τα σφάζουν με καμάκια, λεπίδες ή ακόμη και με ηλεκτρικά εργαλεία.

 

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, συνολικά 1.428 δελφίνια σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του φετινού κυνηγιού.

Εικόνες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο αποτυπώνουν το ειδεχθές σκηνικό, με την θάλασσα να βάφεται κόκκινη και την ακτή να γεμίζει με τις σορούς δελφινιών.

 

Το πρόσφατο grindadráp προκάλεσε την οργή των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων, οι οποίοι ζητούν την παγκόσμια απαγόρευση των βάναυσων πρακτικών φαλαινοθηρίας.

Η ομάδα Blue Planet Society, για παράδειγμα, προέτρεψε την ΕΕ, καθώς και τις αρχές της Δανίας να υποχρεώσουν την αυτόνομη περιοχή να σταματήσει τη σκληρή πρακτική της.

Σύμφωνα με την ομάδα, το φετινό κυνήγι μπορεί να είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ. Τα υπάρχοντα αρχεία του grindadráp χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα, ενώ το ίδιο το κυνήγι είχε ξεκινήσει αρκετούς αιώνες νωρίτερα.

Ενώ τα θαλάσσια θηλαστικά υποτίθεται ότι τα κυνηγούν για τροφή, τα Νησιά Φερόε, όπου κατοικούν μόνο 53.000 άνθρωποι, είναι απίθανο να απορροφήσουν έστω και ένα κλάσμα αυτής της τεράστιας ποσότητας των δολοφονημένων δελφινιών, εκτιμά η Blue Planet Society. 

Πηγή: RT

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.