Header Ads

Κοζάνη: Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης για το παρεκκλήσι στο Επισκοπείο

αρχείο λήψης

Στις εξελίξεις στο θέμα της ανέγερσης του Παρεκκλησίου της Αγίας Αικατερίνης στον περιβάλλοντα ιδιόκτητο χώρο του Επισκοπείου Κοζάνης, παρεμβαίνει με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης.

Υπενθυμίζει ότι το αρχικό οικόπεδο του  Επισκοπείου Κοζάνης ήταν πολύ μεγαλύτερο από την σημερινή του μορφή, μέρος του οποίου παραχωρήθηκε αφιλοκερδώς, τόσο για την πνευματική πρόοδο των νέων ανθρώπων, αφού χτίστηκε το 1ο δημοτικό σχολείο, όσο και για τις ανάγκες κατοικίας των Κοζανιτών, καθώς αυξανόταν ο πληθυσμός της πόλης. Στη συνέχεια κάνοντας αναφορά στο ιστορικό του ζητήματος, αναφέρει ότι η προσφορά της τοπικής Εκκλησίας όχι μόνο δεν
αναγνωρίστηκε, αλλά ένα αρκετά μεγάλο μέρος από τον αύλειο χώρο του Επισκοπείου χαρακτηρίστηκε ως κοινόχρηστος χώρος. Μετά από δικαστικές και διοικητικές αποφάσεις χρόνων, και έχοντας όλες τις απαραίτητες άδειες, σήμερα η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην ανέγερση του παρεκκλησίου.

Τον Απρίλιο του 2021 είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία από  το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κοζάνης η τροποποίηση του ρυμοτομικού  σχεδίου για το Οικοδομικό Τετράγωνο 267 με τον αποχαρακτηρισμό του από Κοινόχρηστο Χώρο και την ρύθμιση του σε Δομήσιμο, ενώ τέλη Απριλίου του 2003, εκδόθηκε και το Προεδρικό Διάταγμα  τροποποίησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου. Έτσι, αναφέρει η Μητρόπολη, διασαφηνίζεται προς όλους ότι ο περιβάλλων χώρος  του ιστορικού Επισκοπείου Κοζάνης ανήκει στον φυσικό του ιδιοκτήτη, ο  οποίος είναι η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης.  Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προστατευτικές διατάξεις για το περιβάλλον και ιδίως για τις αρχαιότητες, αναφέρει η Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, έφθασε ο καιρός η Αγία να εορτάζεται στο «σπίτι» της, διότι δεν  νοείται Μητροπολιτικό Μέγαρο χωρίς Παρεκκλήσι.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.