Header Ads

Εορδαία: Βραβεία για Νηπιαγωγεία στην ρομποτική

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

Ένα βίντεο με τίτλο « Έξυπνη πόλη» και αρωγούς των ανθρώπων τα πουλιά, που συμμετείχε στον πανελλαδικό μαραθώνιο διαγωνισμό ρομποτικής Wro Hellas 2023 έφερε πανελλήνιο βραβείο με τίτλο « Επιδεξιότητας στον λόγο» σε τρία Νηπιαγωγεία του Δήμου Εορδαίας.

Πρόκειται για το 1ο Νηπιαγωγείο Μουρικίου με προπονήτρια την Ευγενία Κατσάλη, το 8ο Νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας με προπονήτρια τη Δέσποινα Μποτσιφάρα και το 12ο Νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας με προπονήτρια τη Δήμητρα Σακελλαρίου, μία βράβευση που προήλθε από τη συνεργασία των μαθητών, ξεχωρίζοντας στην ευχέρεια και στην ευφράδεια του λόγου. 

Οι συνεργαζόμενοι μαθητές και προπονητές τοποθέτησαν  αισθητήρες στα ρομπότ- πουλιά για να εντοπίζουν τις καθαρές και βρώμικες γειτονιές της πόλης με τους ανθρώπους να είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης πόλης εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αγάπη για τον τόπο τους.

Την όλη δράση υποστήριξε η περιβαλλοντολόγος Κατερίνα Γιαννακούλα. Εν τω μεταξύ, το 15ο Νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας, τηρώντας την εκπαιδευτική παράδοση των Σχολείων της Εορδαίας στις διακρίσεις τους στους διαγωνισμούς ρομποτικής της WRO συμμετείχε και βραβεύτηκε με την Ομάδα «Πτολεμα@είδα». Στον Περιφερειακό διαγωνισμό της Δυτικής Μακεδονίας που έγινε τον Μάρτιο στην Κοζάνη, το Νηπιαγωγείο βραβεύτηκε με το καλύτερο  βραβείο του προγραμματισμού, ενώ σε πανελλήνιο επίπεδο την Παρασκευή 12/5/2023 στην live παρουσίαση του έργου τους  στο Youtube, απέσπασε το βραβείο για τους καλύτερους σταθμούς της μακέτας Ρομποτικής. Η «Έξυπνη πόλη» για τους μαθητές του 15ου Νηπιαγωγείου, έχει πρωταγωνιστή έναν επισκέπτη, τον Λύκο Ζαχαρία, που καταφθάνει στην πόλη με ένα οικολογικό λεωφορείο και το ρομπότ – ξεναγό που παρουσιάζει τις ιδέες του, όπου  οι δρόμοι έχουν χρώμα και έμπνευση από έργα τέχνης, οι βρύσες έχουν μετρητές κατανάλωσης, όπου ο ελεγκτής σκανάρει τη μέτρηση και ο πλέον πειθαρχικός χρήστης, επιβραβεύεται με ένα δωρεάν εισιτήριο στην θερμαινόμενη πισίνα της πόλης, στο πάρκο εκτάκτων αναγκών από το νερό της Τηλεθέρμανσης.

Ο Δήμαρχος Εορδαίας απέστειλε στο 15ο Νηπιαγωγείο συγχαρητήρια επιστολή και μάλιστα πρόκειται να ακούσει από κοντά τα νήπια, που θα αναπτύξουν το έργο τους. 

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου  

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.