Header Ads

Kοζάνη: Κατασκευάζεται το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης των Τ.Κ. Μηλιάς και Καισαρειάς

αρχείο λήψης (1)

Υπογράφηκε, μεταξύ στην Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης και την ανάδοχο εταιρεία η σύμβαση για την κατασκευή του 1ου υποέργου με τίτλο: «Βελτίωση εξωτερικών δικτύων ύδρευσης τοπικών κοινοτήτων Μηλιάς και Καισαρειάς του Δήμου Κοζάνης από πηγές Μηλιάς». Ο προϋπολογισμός μελέτης του υποέργου ανέρχεται στα 1.854.838€ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει μια σειρά εργασιών που αφορούν: την κατασκευή νέας και την ανακατασκευή υφιστάμενων υδρομαστεύσεων πηγών της Μηλιάς, την κατασκευή νέου κεντρικού αγωγού τροφοδοσίας και των συνοδών φρεατίων και διατάξεων από τις πηγές Μηλιάς προς την υφιστάμενη δεξαμενή ύδρευσης του οικισμού της Κάτω Κώμης, την κατασκευή του νέου αντλιοστασίου Κάτω Κώμης, την υφιστάμενη δεξαμενή ύδρευσης Καισαρειάς – Κήπου, το υφιστάμενο αντλιοστάσιο Κρόκου στην περιοχή Άνω Κώμης, καθώς και όλες τις απαραίτητες τροποποιήσεις στις προαναφερόμενες εγκαταστάσεις. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή νέου δικτύου συνολικού μήκους 9.245 μ.

Με την κατασκευή και τη χρήση του νέου δικτύου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑ Κοζάνης,  θα περιοριστούν σημαντικά οι απώλειες πόσιμου νερού, ενώ οι συνθήκες υγιεινής διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής,θα αναβαθμιστούν σημαντικά αφού η ποιότητα του υλικού από το οποίο αποτελείται το δίκτυο είναι κατά πολύ ανώτερη των ήδη υπαρχόντων. Επίσης λόγω του περιορισμού των διαρροών οι κάτοικοι θα αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο λόγω ενδεχόμενης μόλυνσης του νερού ύδρευσης.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.