Header Ads

Κοζάνη: Διαμαρτυρία για τα επεισόδια στην Καλαμιά

Σε παράσταση διαμαρτυρίας και πορεία σε κεντρικούς δρόμους, προχώρησαν σήμερα το πρωί, οι κάτοικοι της Καλαμιάς, στην πλατεία της Κοζάνης, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ της αστυνομίας και πολιτών, στο σημείο όπου γίνονται οι εργασίες για την τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών πάνελ, ενώ παράλληλα συνεχίζουν τον αγώνα τους για την απομάκρυνση της εταιρείας του εν λόγω έργου από την περιοχή και σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους.

Στην σημερινή κινητοποίηση πήραν μέρος εκπρόσωποι φορέων συλλόγων, φοιτητές και πολίτες εκφράζοντας την συμπαράσταση τους.

Τόσο οι εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων, όσο και του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Κοζάνης, που διοργάνωσαν την παράσταση διαμαρτυρίας δήλωσαν την στήριξή τους στους κατοίκους της Καλαμιάς του Δήμου Κοζάνης, που αρνούνται με κάθε τρόπο την ανεξέλεγκτη και άναρχη εγκατάσταση των ΑΠΕ.

Χαρακτήρισαν μαύρη αντί πράσινης την ανάπτυξη των ΑΠΕ, ζητώντας για μια ακόμη φορά να μείνουν ελευθέρα τα βουνά και το χωριό, ενώ αρνητικά σχολίασαν σύσσωμοι την στάση της αστυνομίας και των δυνάμεων καταστολής.που προέβησαν σε συλλήψεις.

Όλοι μαζί έδωσαν την υπόσχεση ο αγώνας να συνεχιστεί και ανανέωσαν το ραντεβού τους στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στη 1 Ιουνίου.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.