Header Ads

Κοζάνη: Εγκρίθηκε ο ισολογισμός του Δήμου για το 2022

αρχείο λήψης

“Οι σημαντικοί στόχοι που επιτεύχθηκαν την τελευταία τριετία αποτυπώθηκαν στα στοιχεία, που παρουσιάστηκαν από την Οικονομική Υπηρεσία, στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, το οποίο ενέκρινε τον ισολογισμό του Δήμου για το 2022”.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κοζάνης, τονίζοντας ότι πέτυχε πολλούς και σημαίνοντες στόχους στο πλαίσιο της διαχείρισης των οικονομικών του, δεδομένης της δύσκολης περιόδου για την οικονομία. Παρά την έκρηξη του ενεργειακού κόστους και την συνεπακόλουθη εκτίναξη του πληθωρισμού, παράμετροι που εκτόξευσαν τα λειτουργικά κόστη, ο Δήμος, όπως υπογραμμίζει, δεν προχώρησε σε αύξηση των δημοτικών τελών σε όλη την τριετή περίοδο. Αντίθετα, άσκησε οικονομική πολιτική με θετικό πρόσημο, που σηματοδοτεί την προοπτική για νέες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και κοινωνικές δράσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, την τελευταία τριετία: Οι υποχρεώσεις του Δήμου Κοζάνης προς τους προμηθευτές μειώθηκαν από 5,4 εκατομμύρια σε 2,2 εκατομμύρια ευρώ.  Περιορίστηκαν σημαντικά οι απαιτήσεις από δημότες από 5,33 εκατομμύρια σε 2,9 εκατομμύρια ευρώ. «Ελαφρύνθηκε» κατά πολύ η δανειακή θέση του Δήμου, καθώς οι υποχρεώσεις από 13,4 εκατομμύρια μειώθηκαν σε 10,3 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να προστεθεί ούτε ένα ευρώ επιπλέον επιβάρυνση. Και τα έσοδα από μισθώσεις αυξήθηκαν στα 745 εκατομμύρια ευρώ, σε ιστορικά υψηλά, για το 2022. Πέραν των παραπάνω, συνεχίζεται η προσπάθεια «κλεισίματος» των οικονομικών εκκρεμοτήτων της ΔΕΠΕΠΟΚ ΑΕ., της οποίας  οι ισολογισμοί για το 2015 και το 2016 έκλεισαν πρόσφατα ενώ συνεχίζεται η προετοιμασία και για τις επόμενες χρονιές.

Επιπλέον, σημειώνει ο δίγαμος Κοζάνης, συνεχίζεται η προσπάθεια αύξησης των ίδιων εσόδων, τόσο με την Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Κοζάνης όσο και την αντικατάσταση των λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού, έτσι ώστε οι πολίτες να μην επιβαρύνονται οικονομικά, αλλά αντίθετα να ελαφρύνονται. Παράλληλα, οι επιπλέον πόροι θα ενισχύσουν την κοινωνική και αναπτυξιακή πολιτική του Δήμου Κοζάνης.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.