Header Ads

Πτολεμαΐδα: Το πρώτο βήμα για τη σύνδεση 8 οικισμών με την τηλεθέρμανση

agogos-tilethermansi

Εκδόθηκε η πρόσκληση από το Υπουργείο Ανάπτυξης σχετικά με την υποβολή πρότασης για την ένταξη και χρηματοδότηση, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ 2021- 2027, και αφορά στη σύνδεση οκτώ κοινοτήτων του Δήμου Εορδαίας με το δίκτυο της τηλεθέρμανσης για την παροχή θερμικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας, Δημήτρη Καρακασίδη, η προθεσμία υποβολής της πρότασης, αρχής γενομένης από αύριο Παρασκευή 19/5/2023, θα λήξει στις 31/5/2024, και σε αυτό το χρονικό διάστημα θα πρέπει η ΔΕΤΗΠ να υποβάλει το τεχνικό δελτίο πράξης και όλα τα σχετικά δικαιολογητικά, έγγραφα, που απαιτούνται, για να ακολουθήσει η αξιολόγηση της πρότασης, καθώς και η απόφαση της έκδοσης ένταξης της πράξης στο πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση του.

Έπονται οι δημοπρατήσεις, οι αδειοδοτήσεις και η εκτέλεση των έργων, ενώ σημειώνεται, πως στο στάδιο υποβολής της πρότασης θα πρέπει να ολοκληρωθεί η επιλογή της διαδικασίας ανάθεσης.

Ο προϋπολογισμός του έργου, ενδεικτικά, υπολογίζεται, στα 33 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Οι οικισμοί που πρόκειται να συνδεθούν με την Τ/Θ είναι: Άγιος Χριστόφορος, Καρυοχώρι, Ανατολικό, Περδίκκας, Πεντάβρυσος, Προάστιο, Ασβεστόπετρα, και Άρδασσα.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.