Header Ads

Κοζάνη: Κ. Βελόπουλος: Είτε την πρώτη εκλογική αναμέτρηση είτε τη δεύτερη, Μητσοτάκης, Τσίπρας και Ανδρουλάκης θα συρθούν σε συνεργασία

ΒΕΛΟΠ (1)

Κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα της προφυλάκισης του δημάρχου της Χειμάρρας Φρεντι Μπελέρη, άσκησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος από την Κοζάνη. «Εάν έχει τέτοιους φίλους όπως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, -εννοώντας τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα- τι να τους κάνεις τους εχθρούς», τόνισε ο κ. Βελόπουλος και κάλεσε τον πρωθυπουργό και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς «με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος να επισκεφθούν τα Τίρανα και τον προφυλακισμένο δήμαρχο».

Ο κ. Βελόπουλος σε υψηλούς τόνους δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε με πρωτοβουλία της προς στην Ευρωπαϊκή Ένωση να παγώσει κάθε είδους οικονομική συνεργασία και ενίσχυση που κατευθύνεται στην Αλβανία, κάτι που ζήτησε όπως δήλωσε από τον Ευρωβουλευτή του κόμματός του στις Βρυξέλλες. «Σταματάμε τα κονδύλια από την ΕΕ, ούτε ένα ευρώ στην Αλβανία, κόβουμε τους δεσμούς με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ για να σωφρονιστούν ως πρώτο επίπεδο αντίδρασης».

Ο κ. Βελόπουλος πέραν των οικονομικών και διπλωματικών μέσων ανέφερε ότι «σε δεύτερο επίπεδο κάθε σοβαρό κράτος προστατεύει τους Έλληνες ακόμη κι αν χρειαστεί να εμπλακείς σε μια παρέμβαση».

Ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης έκανε εκτενή αναφορά και στο θέμα των Τουρκικών εκλογών λέγοντας ότι «είναι κρίσιμες» και ότι ανεξάρτητα από την κυβέρνηση της επόμενης ημέρας «το δόγμα της Τουρκίας εδώ και δεκαετίες είναι η θάλασσα του Αιγαίου και το αποδεικνύει η επιλογή της να διαθέτει πολεμικό ναυτικό, γιατί το Αιγαίο είναι το μήλο της έριδος».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών των πολιτικών δυνάμεων δηλώνοντας ότι «είτε την πρώτη εκλογική αναμέτρηση είτε την δεύτερη, Μητσοτάκης, Τσίπρας και Ανδρουλάκης θα συρθούν σε συνεργασία όχι γιατί θέλουν οι ίδιοι αλλά γιατί τούς το επιβάλλει ο ξένος παράγοντας».

«Ο σκοπός», συνέχισε κ. Βελόπουλος, είναι «να πάμε σε συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου».

Έκανε ειδική αναφορά στη στάση του κ. Ανδρουλάκη στο θέμα των υποκλοπών λέγοντας ότι «εάν είναι σε ομηρία ένας πολιτικός αρχηγός από τις υποκλοπές η δημοκρατία μας έχει τελειώσει», ενώ την ίδια στιγμή επεσήμανε ότι «οι υποκλοπές έδωσαν όπλα στην φαρέτρα του κ. Μητσοτάκη σε σχέση με πολιτικούς αντιπάλους. Εύχομαι ο κ. Ανδρουλάκης να μην συμπεριφέρεται με τα ήξεις-αφίξεις εξ αιτίας αυτού του γεγονότος».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί «ξεπούλησε τους λιγνίτες» σημειώνοντας ότι «η Κοζάνη θα μπορούσε να θερμαίνεται δωρεάν και η δυτική Μακεδονία να παραμείνει ένα κόμβος ενέργειας». Αναφέρθηκε και στο θέμα του σιδηροδρόμου λέγοντας ότι το κόμμα του υποστηρίζει την παράλληλη σιδηροδρομική τροχιά με τα σύνορα της χώρας που θα ξεκινά από την Ηγουμενίτσα και τα καταλήγει στην Αλεξανδρούπολη. Τέλος, κάλεσε τους δυτικομακεδόνες να στηρίξουν την Ελληνική Λύση: «είμαστε το μοναδικό κόμμα που προέρχεται από τα σπλάχνα της Μακεδονίας».

Τον Κυριάκο Βελόπουλο συνόδευαν στην περιοδεία του στην Κοζάνη οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στην Δυτική Μακεδονία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.