Header Ads

Δ. Μακεδονία: Οι εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 με μια ματιά…

εκλογες

Η ευρεία νίκη της ΝΔ, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το μοίρασμα των τεσσάρων πλέον βουλευτικών εδρών στην Εκλογική Περιφέρεια Κοζάνης σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, αλλά και των δύο στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και η κατάκτηση των δύο μονοεδρικών από τη ΝΔ στις Περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών και πλέον και της Καστοριάς και η μεγάλη αποχή ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των εκλογών στη Δυτική Μακεδονία. 

Στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας εκλέγεται για πρώτη φορά ο Σταύρος Παπασωτηρίου από τη ΝΔ, ενώ κρατάει την έδρα της η Πέτη Πέρκα από το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης επανεκλέγονται ο Στάθης Κωνσταντινίδης από τη ΝΔ, η Καλλιόπη Βέττα από το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ενώ ξαναμπαίνει στη Βουλή ο Πάρις Κουκουλόπουλος από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Για πρώτη φορά εκλέγεται η Τίνα Κουζιάκη από το ΚΚΕ.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς επανέρχεται μετά από μια τετραετία στη Βουλή η Μαρία Αντωνίου από τη ΝΔ, η οποία κέρδισε τη μία πλέον που έχει μετά και την τελευταία απογραφή.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών εκλέγεται για πρώτη φορά ο Γιάννης Γιάτσος από τη ΝΔ, ο οποίος διατέλεσε πριν από δύο χρόνια αντιπεριφερειάρχης.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των κομμάτων, αλλά και ενδιαφέροντα στατιστικά για την αποχή, τα άκυρα και λευκά, τις διαφορές ψήφων και ποσοστών των δύο μεγάλων κομμάτων, όπως επίσης και τα υψηλότερα και χαμηλότερα ποσοστά των κομμάτων σε επίπεδο Περιφέρειας έχουν ως εξής:

Επεξεργασία και Μηχανογράφηση: Μάκης Νασιάδης

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.