Header Ads

Κοζάνη: Παρουσίαση 1ης ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. της Σχολής Οικονομικών Επιστημών

348384922_1307052863356801_7591459469882997398_n

Εκδήλωση για την παρουσίαση της ίδρυσης της πρώτης Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.), που δημιουργήθηκε από φοιτητές της Σχολής Οικονομικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, στις 12:00, στο Μεγάλο Αμφιθέατρο «Σπύρος Αρσένης», του Πανεπιστημίου, στα Κοίλα Κοζάνης. Η νεοφυής επιχείρηση αφορά την επαναχρησιμοποίηση βιβλίων και ρούχων, ενώ η ιδέα προέκυψε στοπλαίσιο του μαθήματος «Κοινωνική Οικονομία και Συνεταιριστική Επιχειρηματικότητα» της επίκουρης καθηγήτριας, Πολυτίμης Φαρμάκη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γραφείου Διασύνδεσης, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Η Κοιν.Σ.Επ. «BooksandWardrobe» θα έχει την έδρα της στα Κοίλα της Κοζάνης, σε χώρο που θα παραχωρηθεί από τον Πρύτανη κ. Θεοδουλίδη Θεόδωρο στην Κοιν.Σε.Π.Οι φοιτητές αποτελούν βασικό πυλώνα της ύπαρξης και της εξέλιξής της ΚΟΙΝΣΕΠ καθώς με την παρουσία τους θα ισχυροποιηθεί η Κοιν.Σ.Επ. και θα οδηγήσει στην αναγνώριση της στην ευρύτερη περιοχή.

Σημαντικό ρόλο στην συνεχή ικανοποίηση του σκοπού της είναι η ποιότητα των προϊόντων της, η μοναδικότητα γιατί πρόκειται για επαναχρησιμοποιούμενα προϊόντα και για προϊόντα τα οποία θα αναταλλάσσονται ή θα αγοράζονται.

Από τα έσοδα της Κοιν.Σε.Π θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας κυρίως για φοιτητές του Πανεπιστημίου καθώς τα μέλη της από την Ακαδημαϊκή Κοινότητα, ήτοι καθηγητές του Πανεπιστημίου θα προσφέρουν την εργασία τους εθελοντικά. Με στόχο να ευαισθητοποιήσει φοιτητές και καθηγητές του ΠΔΜ,  ώστε και να συμβάλουν με τον τρόπο τους στην υλοποίηση της ιδέας καθώς και την διάδοση της 1ης ΚΟΙΝΣΕΠ που δημιουργήθηκε σε Πανεπιστήμιο, για να αποκτήσει όσο γίνεται περισσότερα ενεργά μέλη, για την επίτευξη του στόχου της.

Το ξεκίνημα της ιδέας έλαβε μέρος τον Φεβρουάριο του 2023 από µια ομάδα φοιτητών του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην πόλη της Κοζάνης υπό την επίβλεψη και βοήθεια της Επίκουρης Καθηγήτριας Πολυτίμης Φαρμάκη στα πλαίσια του μαθήματός της και με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Κοσμήτορος της Σχολής Οικονομικών Επιστημών κ. Καταραχιάς Ανδρονίκης.

ΕΡΤ Κοζάνης: Σύνταξή Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.