Header Ads

H Spear WTE Investments Sarl προτιμητέος επενδυτής για το 49% της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

DEDDIE

Εντονη δραστηριότητα σημειώνει η ΔΕΗ, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης ανέδειξε τη Spear WTE Investments Sarl, μέλους του Macquarie Infrastructure and Real Assets Group (MIRA), ως προτιμητέου επενδυτή  για την πώληση του 49% των μετοχών της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων, στις 19 Οκτωβρίου  2021.

Επίσης, ανακοινώνοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2021, εμφανίζει επαναλαμβανόμενο EBITDA (κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων) ύψους 471,5 εκατ. ευρώ, έναντι 457,3 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020. Τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 26,9 εκατ. ευρώ, από 29,3 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Παράλληλα, παρουσιάζει μείωση της συμμετοχής της λιγνιτικής παραγωγής στο 23% του ενεργειακού μείγματος της ΔΕΗ, από 33% και αύξηση της παραγωγής από υδροηλεκτρικές και μονάδες φυσικού αερίου κατά  108% και 54,7% αντίστοιχα.

Κι ακόμη, άνω του 30% του δανεισμού, έχει συνδεθεί με στόχους βιωσιμότητας.

Οι αυξημένες δαπάνες λόγω της ανόδου των τιμών φυσικού αερίου και δικαιωμάτων εκπομπών CO2 και συνακόλουθα και των τιμών της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, επηρέασαν αρνητικά τη λειτουργική κερδοφορία της δραστηριότητας της Εμπορίας. Αυτή η αρνητική επίπτωση αντισταθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό  από την βελτίωση του ενεργειακού μείγματος της δραστηριότητας της παραγωγής, όπου καταγράφηκε αύξηση της ηλεκτροπαραγωγής από υδροηλεκτρικούς σταθμούς και μονάδες φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε., Γεώργιο Στάσση, «η εταιρεία συνέχισε το πρόγραμμα απόσυρσης λιγνιτικής ισχύος με βάση το στρατηγικό μας στόχο για μετάβαση σε ένα πιο πράσινο ενεργειακό μείγμα. Παράλληλα, συνεχίζουμε τις δράσεις μας για περαιτέρω ωρίμανση του χαρτοφυλακίου μας έργων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, το οποίο πλέον ξεπερνά τα 10GW. Συνεχίζουμε να αυξάνουμε τις επενδύσεις στις δραστηριότητες των Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας και στο Δίκτυο Διανομής με βάση το Επιχειρηματικό μας Σχέδιο. Περαιτέρω πρόοδος καταγράφηκε στη διαδικασία μετασχηματισμού των Εμπορικών δραστηριοτήτων μας, με την εισαγωγή νέων Υπηρεσιών Προστιθέμενης Αξίας ενώ ξεκινήσαμε τον ανασχεδιασμό της εμπειρίας των πελατών μας με το πρώτο κατάστημα πιλότο στην Αθήνα να είναι σε λειτουργία από τον Ιούλιο. Στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, έχουμε ήδη εγκαταστήσει μέσω της ΔΕΗ blue πάνω από 400 φορτιστές στην Ελλάδα, διαθέτοντας το μεγαλύτερο και ταχύτερα αναπτυσσόμενο δίκτυο δημόσιων φορτιστών στην χώρα.»

Καταλήγοντας, η ΔΕΗ προχωρά σε κινήσεις εξαγορών στο εξωτερικό, για επάρκεια ρεύματος, με στόχο και το φθηνότερο ρεύμα. 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.