Header Ads

Το ρολόι μετρά αντίστροφα για το ΜΕΤ Gala 2021: Ο,τι πρέπει να ξέρουμε

Η Κάρντι Μπι προσέρχεται στο Metropolitan Museum of Art Costume Institute Benefit Gala του 2019 στην Νέα Υόρκη. 

  Το πρώτο Met Gala που διεξάγεται στην ιστορία του θεσμού μήνα Σεπτέμβριο είναι της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου. Ο λόγος για την διάσημη κοινωφελή βραδιά που διοργανώνει το Ινστιτούτο Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης (MET) - το πάρτι  της ισχυρής κυρίας της Vogue, Αννας Γουίντουρ για πολλούς - που επιστρέφει στην δια ζώσης στιλιστική εξτραβαγκάντζα μετά από την ακύρωσή του γκαλά του 2020 λόγω πανδημίας (η σχετική έκθεση με τίτλο About Time άνοιξε τον περασμένο Οκτώβριο κι όχι Μάιο ως είθισται).

H Lady Gaga καταφθάνει στο MET Gala του 2019.

Το ότι θα ακολουθήσει ένα δεύτερο γκαλά τον Μάιο δεν σημαίνει ότι το σημερινό είναι λιγότερο σημαντικό, όπως αναφέρουν οι New York Times. Η φετινή έκθεση έχει τίτλο «Στην Αμερική: Ενα λεξικό της μόδας» (In America: Α Lexicon of Fashion), το οποίο είναι στην ουσία το πρώτο από τα δυο μέρη της διοργάνωσης που σκοπό έχει την ανάδειξη της αμερικανικής μόδας. 

Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ στο MET Gala του 2018. 

Οι οικοδεσπότες της φετινής βραδιάς είναι μια, πολλά υποσχόμενη, ομάδα της Generation Ζ: Η 23χρονη ποιήτρια Αμάντα Γκόρμαν, η 23χρονη τενίστρια και ακτιβίστρια υπέρ ψυχικής υγείας, Ναόμι Οσάκα, το 19 ετών μουσικό φαινόμενο που ακούει στο όνομα Μπίλι Αϊλις κ.α. Επί τιμής πρόεδροι του γκαλά είναι, φυσικά η Αννα Γουίντουρ, ο αμερικανός-ισραηλινός επιχειρηματίας και επικεφαλής του Instagram, Αντάμ Μοσερί, κι ο σχεδιαστής Τομ Φορντ που πιθανόν θα ντύσει πολλούς από τους προσκεκλημένους.

Η Κέιτι Πέριθ ως άλλο «κηροπήγιο» στο MET Gala toy 2019. 

Είναι, ωστόσο, μια εκδήλωση σε χαμηλή κλίμακα - η λίστα καλεσμένων είναι περίπου το ένα τρίτο μικρότερη από το συνηθισμένο - και είναι πολύ εστιασμένη στη νεολαία. Όχι μόνο λόγω των οικοδεσποτών, αλλά επειδή η έκθεση που φιλοξενεί αποτελείται από 70% νέους σχεδιαστές, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν έχουν φτάσει ποτέ στο γκαλά ή δεν έχουν φανταστεί ποτέ ότι τα ρούχα τους μπορεί να καταλήξουν στο μουσείο.

Τα εισιτήρια κοστίζουν- κρατηθείτε - 35.000 δολάρια (29.718 ευρώ) το καθένα και τα τραπέζια κυμαίνονται από  200.000 έως 300.000 δολάρια (169,840 έως 254,730 ευρώ). Φέτος, διαδόθηκε η είδηση ότι ζητήθηκε από ορισμένες μάρκες να «χορηγούν» νέους σχεδιαστές - που επλήγησαν ιδιαίτερα από τον Covid - 19

Μπορούμε να παρακολουθήσουμε την εκδήλωση σε streaming στην Vogue.com τοπική ώρα 5.30 μ.μ. 

Με πληροφορίες από: New York Times

 
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.