Header Ads

Μετάλλαξη Δέλτα: Είναι χειρότερη για τα παιδιά ή όχι;

Η μετάλλαξη (παραλλαγή) Δέλτα έχει οδηγήσει σε έξαρση των λοιμώξεων σε παιδιά, καθώς είναι πιο μεταδοτική, ωστόσο ειδικοί αναφέρουν πως δεν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις/ στοιχεία που να δείχνουν ότι κάνει τα παιδιά και τους εφήβους να αρρωσταίνουν βαρύτερα σε σχέση με προηγούμενες παραλλαγές του ιού, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press.

H δυνατότητά της να εξαπλώνεται πιο εύκολα την καθιστά πάντως μεγαλύτερο κίνδυνο για τα παιδιά και υπογραμμίζει την ανάγκη για μάσκες σε σχολεία και εμβολιασμούς για αυτά που είναι αρκετά μεγάλης ηλικίας, είπε ο Δρ. Χουάν Ντουμουά, γιατρός ειδικός σε θέματα μολυσματικών ασθενειών σε παιδιά στο Johns Hopkins All Children’s Hospitalστη Φλόριντα.

Οι εβδομαδιαίοι ρυθμοί μολύνσεων μεταξύ παιδιών στις ΗΠΑ νωρίτερα αυτόν τον μήνα έφτασαν τις 250.000, ξεπερνώντας την κορύφωση κατά τον χειμών, σύμφωνα με δεδομένα από την American Academy of Pediatrics και την Children’s Hospital Association. Από τότε που άρχισε η πανδημία, πάνω από 5 εκατ. παιδιά στις ΗΠΑ έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό.

Η μετάλλαξη (παραλλαγή) Δέλτα έχει εντοπιστεί σε τουλάχιστον 180 χώρες, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Σε πολλές από αυτές η έξαρση στα κρούσματα έχει επίσης οδηγήσει σε αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία για παιδιά νεαρής ηλικίας και εφήβους.

Στις ΗΠΑ, ο ρυθμός νοσηλειών για την Covid-19 ήταν κάτω από 2 ανά 100.000 παιδιά κατά τα τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου, παρόμοια με την κορύφωση του προηγούμενου χειμώνα, σύμφωνα με το CDC. Ωστόσο το ποσοστό των παιδιών που εισάγονται στα νοσοκομεία λόγω βαριάς νόσησης δεν φαίνεται να έχει αλλάξει σημαντικά.

Οι αριθμοί από μόνοι τους μπορεί να προκαλούν την εντύπωση πως τα παιδιά αρρωσταίνουν περισσότερο εξαιτίας της Δέλτα, ωστόσο ειδικοί υπογραμμίζουν πως δεν φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα. Τα περισσότερα παιδιά που κολλάνε τον ιό έχουν ήπιες λοιμώξεις ή και καθόλου συμπτώματα, και δεν χρειάζεται να εισαχθούν σε νοσοκομείο. Επίσης, τα εμβόλια συνεχίζουν να παρέχουν προστασία έναντι της Δέλτα: Μεταξύ των παιδιών 12 ετών και άνω (για τα οποία έχουν εγκριθεί οι εμβολιασμοί) το εβδομαδιαίο ποσοστό εμβολιασμού τον Ιούλιο ήταν 10 φορές υψηλότερο για τα μη εμβολιασμένα, όπως δείχνουν τα στοιχεία του CDC.

Με πληροφορίες από CDC

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.