Header Ads

Οικονόμου για μέτρα: Δεν πρόκειται για παροχές από χρήματα που δεν υπάρχουν ή από υπερφορολόγηση

Oikonomou

Την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει έμπρακτα τη νέα γενιά και τη μεσαία τάξη τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που άσκησε κριτική στις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πρόβλημα με την αριθμητική, αυτό είναι γνωστό εδώ και χρόνια», απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου σε ερώτηση για το ύψος των μέτρων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ το εκτίμησε σε περίπου 400 εκατ. ευρώ και όχι σε 3,5 δισ. που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Δεν πρόκειται για παροχές από χρήματα που δεν υπάρχουν ή από υπερφορολόγηση που εξάντλησε ή θα εξαντλούσε τη μεσαία τάξη. Πρόκειται για μέτρα που υποστηρίζουν φυσικά την ελληνική κοινωνία, αλλά ταυτόχρονα έχουν και έντονη αναπτυξιακή διάσταση», ξεκαθάρισε ο Γιάννης Οικονόμου. 

«Η αμηχανία που διέπει την Αντιπολίτευση, μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού  αποδεικνύει εμφατικά ότι  ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πειστικά στις ανησυχίες της ελληνικής κοινωνίας και ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των πολιτών. Από τη μια με  δεδομένη τη διεθνή ανησυχία για τις αρρυθμίες στην αγορά εξαιτίας της πανδημίας και της κλιματικής αλλαγής, με δεδομένες τις επιπτώσεις των υγειονομικών μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, η Κυβέρνηση ορθώνει ασπίδα προστασίας της χώρας και των πολιτών από τις πιθανές ανατιμήσεις. Δημιουργεί έναν απόλυτα ασφαλή κλωβό κοινωνικής προστασίας για την Πατρίδα και τους ανθρώπους της. Λειτουργούμε γρήγορα, μελετημένα, προσεκτικά και αποτελεσματικά, με σεβασμό στον Έλληνα πολίτη. Αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε για τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού αγαθού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικονόμου, ενώ πρόσθεσε τους στόχους που έχει η κυβέρνηση για τη δημιουργία ενός νέου οικονομικού οικοσυστήματος: μείωση φόρων, κίνητρα για επενδύσεις,  έμφαση στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία, ενθάρρυνση της πρόσβασης των νέων ανθρώπων στην αγορά εργασίας, στις νέες τεχνολογίες, στο οικονομικό και πολιτικό γίγνεσθαι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας και απαντώντας σε ερώτηση για την επέκταση της υποχρεωτικότητας, ξεκαθάρισε ότι «αυτή την στιγμή η προσοχή μας είναι στην εφαρμογή των μέτρων. Η υποχρεωτικότητα είναι διαθέσιμη, ανάλογα με τις εξελίξεις θα πάρουμε τις αποφάσεις».

Σχετικά με την τρίτη δόση εμβολίου και ποιες κατηγορίες πολιτών θα πρέπει να τη λάβουν, ο Γιάννης Οικονόμου διευκρίνισε ότι αυτό θα γίνει σύμφωνα με τις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού. Ερωτώμενος για το αν θα κλείσουν εμβολιαστικά κέντρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες να εμβολιάζονται.

 

Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Τονίζοντας ότι το σχολείο αλλάζει, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο θέμα αντιμετώπισης της πανδημίας, με στόχο τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά.

«Παράλληλα με το εμβόλιο, ακολουθώντας τη διεθνή τάση για τη λειτουργία των σχολείων, φέτος εισάγουμε ένα εντατικό πρόγραμμα τακτικών ελέγχων, εργαστηριακών και αυτοδιαγνωστικών, για τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, που θα βοηθήσει στον εντοπισμό κρουσμάτων. Σε περίπτωση κρούσματος, όλοι οι μαθητές του τμήματος (εκτός των εμβολιασμένων) θα κάνουν 4 τεστ την εβδομάδα εκείνη: δύο δωρεάν εργαστηριακά τεστ (rapid) και δυο δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) που κάνουν κάθε εβδομάδα. Οι δε μαθητές που κάθονται κοντά στο συμμαθητή τους που νόσησε θα κάνουν 7 δωρεάν τεστ: 1 τεστ κάθε ημέρα», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ εστίασε και στις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην εκπαιδευτική διαδικασία. «Το φετινό σχολείο θα είναι πολύ διαφορετικό. Κάθε τετράχρονος μαθητής θα έχει θέση στα νηπιαγωγεία. Θα κάνει Αγγλικά, ενώ ξεκινά και η καθολική εφαρμογή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων σε όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας με νέες θεματικές που στόχο έχουν να εφοδιάσουν τους μαθητές με δεξιότητες ήπιες, ψηφιακές, δεξιότητες ζωής και τεχνολογίας. Επιπλέον, από φέτος θα λειτουργήσουν σχεδόν διπλάσια Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία από πέρυσι, καθώς και τα πρώτα έξι Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια στην ιστορία της χώρας. Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή 123 Νέων Προγραμμάτων Σπουδών στη Γενική Εκπαίδευση, ενώ τα σχολεία μας ενισχύονται με 11.700 μόνιμους εκπαιδευτικούς στη Γενική Εκπαίδευση, τους πρώτους μετά από 12 ολόκληρα χρόνια και σε συνέχεια των περσινών 4.500 στην Ειδική Αγωγή», κατέληξε ο Γιάννης Οικονόμου.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.