Header Ads

Κομισιόν: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπιθέσεις πριν τις εκλογές στη Γερμανία

Φωτογραφίες Γερμανών πολιτικών έξω από το Reichstag , September 16, 2021. REUTERS/Michele Tantussi

Τρεις μέρες μόλις πριν τις εκλογές στη Γερμανία, η Κομισιόν κατηγόρησε τη Ρωσία ότι προσπαθεί να παρέμβει στις ευρωπαϊκές δημοκρατικές διαδικασίες με κυβερνοεπιθέσεις

Σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε: ”Τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν παρατηρήσει κακόβουλες κυβερνοεπιχειρήσεις, που ορίζονται συλλογικά ως ‘Ghostwriter’ (σ.σ συγγράφω εκ μέρους άλλου) και συσχετίζονται με το ρωσικό κράτος”.

″Τέτοιες δραστηριότητες είναι απαράδεκτες καθώς επιδιώκουν να απειλήσουν την ακεραιότητα και την ασφάλειά μας, τις δημοκρατικές αξίες και αρχές και τη βασική λειτουργία των δημοκρατιών μας”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι κατηγορίες εμφανίζονται ενώ οι Γερμανοί προετοιμάζονται να προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν την διάδοχο της Ανγκελα Μέρκελ στη καγκελαρία καθώς η Μέρκελ μετά από 16 χρόνια στη θέση αποσύρεται. 

Σύμφωνα με την Κομισιόν, οι επιθέσεις είχαν σαν στόχο «πολλά μέλη των κοινοβουλίων, κυβερνητικούς αξιωματούχους, πολιτικούς και μέλη του Τύπου και της κοινωνίας των πολιτών στην Ε.Ε. και έγιναν μέσω πρόσβασης σε συστήματα υπολογιστών και προσωπικούς λογαριασμούς και με την κλοπή δεδομένων».

Σύμφωνα με το CNN, Γερμανοί πολιτικοί και αξιωματούχοι ήταν μεταξύ εκείνων που στοχοποιήθηκαν από τις ρωσικέςκυβερνοεπιθέσεις, όπως δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ την Παρασκευή. Το CNN ζήτησε επίσης από την Ρωσία να σχολιάσει την ανακοίνβση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

″Αυτές οι κακόβουλες δραστηριότητες είναι αντίθετες με τους κανόνες της υπεύθυνης συμπεριφοράς των κρατών στον κυβερνοχώρο όπως έχουν εγκριθεί από όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ και προσπαθούν να υπονομεύσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες μας, μέσω μεταξύ άλλων παροχής παραπληροφόρησης και χειραγώγησης πληροφοριών”, ανέφερε επίσης η ανακοίνωση.

″Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της καταγγέλλουν σθεναρά αυτές τις κακόβουλες διαδικτυακές δραστηριότητες, οι οποίες πρέπει να τερματιστούν άμεσα από όλους τους εμπλεκόμενους. Καλούμε τη Ρωσική Ομοσπονδία να τηρήσει τους κανόνες υπεύθυνης κρατικής συμπεριφοράς στον κυβερνοχώρο.”

Πηγή: CNN

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.