Header Ads

Ο Μποντ στις πρώτες ταινίες ήταν «βασικά βιαστής», λέει ο σκηνοθέτης του «No Time To Die»

Ο Σον Κόνερι στην «Επιχείρηση Κεραυνός» με τα bond girl (AP Photo, FILE)

Ο σκηνοθέτης της 25ης ταινίας Μποντ «No Time To Die», δήλωσε στο The Hollywood Reporter ότι στις πρώτες ταινίες της σειράς με τον Σον Κόνερι, ο Βρετανός κατάσκοπος ήταν «βασικά ένας βιαστής».

Ο ηλικίας 44 ετών Κάρι Φουκουνάγκα αναφέρεται σε μία σκηνή από την ταινία «Επιχείρηση Κεραυνός» του 1965, στην οποία ο Κόνερι εμφανίζεται να φιλάει με το ζόρι μία νοσοκόμα το bond girl Μόλι Πίτερς η οποία τον αποκρούει. Σε άλλη σκηνή, ο Μποντ λέει ότι θα σιωπήσει σε σχέση με τις πληροφορίες που θα μπορούσαν να της κοστίσουν τη δουλειά, αν κοιμηθεί μαζί του. «Υποθέτω ότι η σιωπή μου θα μπορούσε να έχει ένα αντίτιμο», λέει. Η Πίτερς κάνει ένα βήμα πίσω λέγοντας «δεν νομίζω να εννοείς, ω, όχι», ενώ ο Μποντ προσθέτει «ω, ναι», σπρώχνοντας την στη σάουνα και βγάζοντας τα ρούχα της.

«Είναι στην «Επιχείρηση Κεραυνός» ή στο Goldfinger όπου ο Μποντ - Σον Κόνερι βιάζει μια γυναίκα;» αναρωτιέται ο Φουκουνάγκα. «Είναι σαν εκείνη να λέειόχι, όχι, όχι”, και αυτός “ναι, ναι, ναι”. Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να περάσει σήμερα».

Το «No Time to Die» παρουσιάζεται ως η ταινία Μποντ με την μεγαλύτερη ισοτιμία ισχύος μεταξύ ανδρικών και γυναικείων χαρακτήρων. Η Λασάνα Λιντς -η οποία υποδύεται έναν από τους δύο βασικούς μαύρους γυναικείους χαρακτήρες- υποτίθεται ότι στο τέλος της ταινίας κληρονομεί από τον Μποντ τον χαρακτηρισμό 007. Παράλληλα, πολλοί αναμένουν ότι η συμμετοχή της Φοίβη Γουόλερ - Μπριτζ (δημιουργού του «Fleabag») στη γραφή του σεναρίου θα προωθήσει τα φεμινιστικά διαπιστευτήρια του franchise, κάτι που δεν ίσχυε στο παρελθόν.

Όπως λέει ο Φουκουνάγκα «δεν μπορείς να αλλάξεις τον Μποντ μέσα σε μια νύχτα. Αλλά μπορείς σίγουρα να αλλάξεις τον κόσμο γύρω του και τον τρόπο που πρέπει να λειτουργήσει σ′ αυτόν...».

Η Μπάρμπαρα Μπρόκολι, εκτελεστική παραγωγός των ταινιών Μποντ από το 1995 δηλώνει ότι αυτά δεν είναι πλέον αποδεκτά. «Δόξα τω Θεώ. Ο Μποντ είναι ένας χαρακτήρας που γράφτηκε το 1952 και η πρώτη ταινία [«Dr No»] βγήκε το 1962».

Τόσο η Μπρόκολι όσο και ο Ντάνιελ Κρεγκ που υποδύθηκε για τελευταία φορά τον Μποντ έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι τον ρόλο πρέπει να τον ενσαρκώνει άνδρας. Όπως είπε ο Βρετανός ηθοποιός στο Radio Times: «Γιατί μια γυναίκα θα πρέπει να παίξει τον Τζέιμς Μποντ ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν τόσο καλοί ρόλοι όπως του Μποντ για μια γυναίκα;». 

Με πληροφορίες από Hollywood Reporter

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.