Header Ads

«Καταδικάζουν τη ΔΕΗ και την περιοχή οι βουλευτές»

Από το Σωματείο Εργαζομένων «Ένωση»
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΙΣ



ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ

Κύριοι Βουλευτές:

- Η ΔΕΗ είναι μια επιχείρηση κολοσσός η οποία συμβάλλει τα μέγιστα στην Εθνική Οικονομία.

Επιχείρηση και εργαζόμενοι δεχόμαστε επίθεση Κύρια από τα ιδιωτικά συμφέροντα που θέλουν να πάρουν το ΦΙΛΕΤΟ που λέγετε παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας από λιγνίτη διότι:

- Μας δίνει την ασφάλεια εφοδιασμού καυσίμου.

- Έχει χαμηλό κόστος εξόρυξης γιατί έχουμε επιφανειακά ορυχεία και όχι υπόγεια.

- Παράγει κιλοβατώρα με χαμηλή τιμή.

- Συντελεί στην περιφερειακή ανάπτυξη και απασχόλησης εργατικού δυναμικού σ΄ αυτήν, αλλά και σε δορυφορικές δραστηριότητες.

- Η χρήση του, ως καύσιμο για την παροχή Ηλ. Ενέργειας, αποφέρει στην Ελλάδα και στην περιοχή τεράστια οικονομικά οφέλη και δεν μπορεί να αντιμετωπίζετε ως ένα οποιοδήποτε προϊόν, που μέσω αυτού θα κερδοσκοπούν τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο λιγνίτης για 50 και πλέον χρόνια μπορεί να είναι ο βασικός πυλώνας της Ηλεκτροπαραγωγής και ο πυλώνας ανάπτυξης τόσο της χώρας, όσο και της περιοχής μας, αφού στα σπλάχνα της κρατά πάνω από 1,8δις τόνους λιγνίτη.

Και ενώ θα έπρεπε σήμερα να αποφασίσουμε την πορεία που θα ακολουθήσουμε για τα επόμενα χρόνια, μία πορεία που θα καθορίσει το μέλλον της περιοχής αλλά και την βιωσιμότητα της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας στις συνθήκες της ελεύθερης αγοράς, ειδικά σήμερα που η κυβέρνηση θα έπρεπε να δώσει λύσεις στα προβλήματα, η ίδια σκοπίμως δημιουργεί προβλήματα με την απόφασή της να προχωρήσει σε άμεση μετοχοποίηση ΞΕ-ΠΟΥΛΗΜΑ δηλαδή της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας.

Ενώ θα έπρεπε η κυβέρνηση να προχωρήσει σε επενδύσεις στην κατασκευή των μονάδων Πτολεμαΐδα 5, Μελίτη 2, και να ξεκινήσει τον σχεδιασμό για τον Άγιο Δημήτριο 6 καθώς και για την αντικατάσταση των παλιών μονάδων αυτή η κυβέρνηση παραχωρεί το 17% στο ΤΑΙΠΕΔ πουλά το 66% των δικτύων μεταφοράς, δημιουργεί την μικρή ΔΕΗ κ.λ.π.

Ενώ θα έπρεπε αυτή η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μετεγκαταστάσεις και διανοίξεις των ορυχείων, αυτή με το έσχατο αντάλλαγμα των 400.000 εκ. ευρώ μόνο, υποθηκεύει τους λιγνίτες μας που ξεπερνούν σε αξία τα 60 δις ευρώ.

Και ενώ για 50 χρόνια και πλέον έχουμε λιγνίτη για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, που θα παρέχει φθηνή kw για τους καταναλωτές και χωρίς καμία εξάρτηση από ξένα καύσιμα , αυτή η κυβέρνηση θέλει να τον ξεπουλήσει τώρα για να μην έχει η πατρίδα μας ηλεκτρική αυτάρκεια και να είναι εξαρτημένη από ξένα καύσιμα με ακριβό τιμολόγιο στους καταναλωτές, που δεν μπορούν ακόμα και σήμερα έτσι όπως μας κατάντησαν να πληρώσουν με την χαμηλότερη τιμή της kw .

Ενώ θα έπρεπε αυτή η κυβέρνηση να ασχοληθεί πολύ σοβαρά με την κατάσταση που επικρατεί στην ΔΕΗ, με την σημαντικότατη έλλειψη προσωπικού, το χάσιμο της μοναδικής τεχνογνωσίας που έχουν οι συνάδελφοι εργαζόμενοι, να μειωθεί η ανεργία που εκτοξεύτηκε στα ύψη στην περιοχή μας, αντιθέτως απαξιώνει την επιχείρηση για να την παραδώσει πολύ πιο εύκολα, στους δικούς της εργολάβους κάτω από το τραπέζι, που θα εφαρμόσουν σε όλο τους το μεγαλείο, το δουλεμπόριο με συνθήκες εργασίας και μισθούς τριτοκοσμικούς, τρομοκρατώντας τον εργολαβικό συνάδελφο να μην μπορεί να αντιδράσει.

Δεν κατάλαβαν μάλλον κάποιοι, ότι την επόμενη ημέρα τα συμφέροντα θα ζητήσουν και ότι άλλο απέμεινε από την ΔΕΗ!!

Προσπαθούν να μας ξεγελάσουν ότι η ΔΕΗ θα βρίσκετε κάτω από τον κρατικό έλεγχο και θα έχει το managemeht.

Δεν ντρέπονται να Ξεπουλούν το βαρύ ασημικό που είναι Η ΔΕΗ;

Αυτές ήταν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού;;

Κύριοι Βουλευτές:

Αυτές ήταν οι προεκλογικές σας δεσμεύσεις και υποσχέσεις.

Που είστε σήμερα;;

ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΣΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΔΕΗΤΖΗΔΩΝ;;

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΓΙΝΟΥΝ

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ:

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ!!!
Από το Blogger.