Header Ads

Σπάρτακος: Αναβολή της προσφυγής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ:

ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΓΕΝΟΠ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ ΣΕ Δ.Σ.
ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 15



Για μια ακόμα φορά ΔΥΣΤΥΧΩΣ, καλούμαστε να διαπιστώσουμε την πλήρη αποδυνάμωση και αδυναμία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, που είναι πασιφανές ότι δεν μπορεί πια να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει καμία κατάσταση. Πόσο μάλλον ζητήματα ζωτικής σημασίας, όπως η κρίση από την οποία διέρχεται η ΔΕΗ ή το θέμα της υπογραφής ΕΣΣΕ.

Προβάλλοντας την -αν μη τι άλλο- αστεία δικαιολογία της μη συγκροτήσεως της ΓΕΝΟΠ σε σώμα, η Ομοσπονδία ζήτησε αναβολή για την εκδίκαση της προσφυγής του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στην επιτροπή του Άρθρου 15 του Νόμου 1264/82 (διαδικασία που είχε αρχικώς οριστεί για σήμερα 30 Σεπτεμβρίου 2013), υποστηρίζοντας ότι αφού δεν έχει υπάρξει συγκρότηση, δεν νομιμοποιούνται να παραβρίσκονται οι δικηγόροι της.

Μόλις σήμερα θυμήθηκαν στη ΓΕΝΟΠ ότι ο Πρόεδρος έχει παραιτηθεί από τις 29/7 και μόλις σήμερα θυμήθηκαν να αναθεωρήσουν τη νομιμότητα που μπορεί να διέπει κάποια πράγματα.

Όλα αυτά είχαν φροντίσει να τα ξεχάσουν μόλις 20 ημέρες νωρίτερα, όταν δηλαδή η ΓΕΝΟΠ –χωρίς να σκεφτεί για το τι νομιμοποιείται να πράττει και τι όχι- παρέστη υπέρ της ΕΤΕ κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων;;;

Την ίδια ώρα, ούτε καν μπήκε στον κόπο να σκεφτεί για το αν δύναται να ορίζει εκπρόσωπο στο Συμβούλιο Διεύθυνσης της Επιχείρησης ή για το πώς μπορεί να υπογράφει Δελτία και Ανακοινώσεις, όταν ΔΕΝ έχει συγκροτηθεί σε σώμα, όταν είναι ακέφαλη και αδύναμη να πράξει τα αυτονόητα, να λάβει δηλαδή οποιαδήποτε απόφαση και να προβεί σε οποιαδήποτε δράση.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους εργαζόμενους να αναλογιστούν τους κινδύνους και το ρίσκο που δημιουργεί η ανυπαρξία της ΓΕΝΟΠ, που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται να διακινδυνεύει καταστάσεις, όπως η υπογραφή ΕΣΣΕ, αλλά και καθημερινά ζητήματα των εργαζομένων.

Είναι απαράδεκτο να κωλυσιεργεί επί μήνες η υπογραφή μιας σύμβασης (που έχει ήδη εγκριθεί από την επιτροπή επιδομάτων), θέτοντας σε κίνδυνο θέματα μισθοδοσίας των εργαζομένων.

Η νέα ημερομηνία εκδίκασης της προσφυγής του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στην επιτροπή του άρθρου 15, είναι η Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.
Από το Blogger.