Header Ads

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Υπογραφή για Ανάπλαση του Κέντρου Οικισμού Παλαιογρατσάνου

Την σύμβαση για την εκτέλεση του έργου ΄΄Ανάπλαση Κέντρου Οικισμού Παλαιογρατσάνου΄΄ υπέγραψε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στην πλατεία του οικισμού ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.


Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 300.000€ ενταγμένο στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» που περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις όπως τη διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων του οικισμού, δημιουργία χώρων στάθμευσης στην είσοδο του χωριού, ανάπλαση δρόμων (επίστρωση με χονδρόπλακες και κυβόλιθους) που συνδέονται με την Κεντρική Πλατεία και σημαντικά κτίρια του οικισμού κ.α.

Παρουσία του Αντιδημάρχου Νίκου Λαζαριώτη, του Προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας Μανώλη Θεοδωρίδη, του Δ.Σ. και μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου "Η Γρατσανη" και κατοίκων του χωριού έγινε λεπτομερής περιγραφή των εργασιών που θα εκτελεστούν με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου την άνοιξη του 2014.

Με τις παρεμβάσεις που προβλέπονται να εκτελεστούν αναδεικνύεται η αρχιτεκτονική κληρονομιά και τα πλεονεκτήματα του Παλαιογρατσάνου που χαρακτηρίζεται οικισμός ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος.

Ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος αναφερόμενος σε ορισμένα βασικά στοιχεία του έργου τόνισε ότι «είναι μία σημαντική παρέμβαση για το Παλαιογράτσανο ενταγμένη στην γενικότερη φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής με βάση την οποία αξιοποιούνται και αναδεικνύονται όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα του δήμου μας ώστε να αποτελέσει τόπο προορισμού. Μέσα από μία σειρά έργων και παρεμβάσεων, σε μικρούς και μεγάλους οικισμούς του δήμου, αναβαθμίζεται η περιοχή κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλοι μαζί, δημότες, φορείς και δήμος».


DHMOS SERVION-VELVENTOU YPOGRAFH SYMVASHS GIA ANAPLASH PALAIOGRATSANOU from Dimos Servion - Velventou on Vimeo.


Από το Blogger.