Header Ads

Πτολεμαΐδα: Ανησυχία για τις αποθέσεις των ορυχείων και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον

Εντείνεται, τον τελευταίο καιρό, η ανησυχία των κατοίκων της Εορδαίας για τις αποθέσεις των ορυχείων στις γειτνιάζουσες με αυτά κοινότητες, τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την πορεία των αποκαταστάσεων των εδαφών. Το θέμα αυτό βρέθηκε στο επίκεντρο της ενημέρωσης που έκανε η διευθύντρια του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας Όλγα Κουρίδου στη δήμαρχο Εορδαίας και πρόεδρο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Παρασκευή Βρυζίδου και τον πρόεδρο του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων Ιωακείμ Ιωσηφίδη.


"Οι πληττόμενες περιοχές δεν μπορούν να δεχθούν περαιτέρω επιβάρυνση και στόχος μας είναι η περιβαλλοντική τους προστασία. Δεν επιθυμούμε περαιτέρω τροποποιήσεις των ορίων των αποθέσεων" είπε η κ. Βρυζίδου και ζήτησε από την κ. Κουρίδου τη διερεύνηση των εναλλακτικών που υπάρχουν, αλλά και την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων. Επίσης, η κ. Βρυζίδου αναφέρθηκε στην ανάγκη ολοκλήρωσης των αποκαταστάσεων και των δενδροφυτεύσεων στις περιοχές που έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.

Η κ. Κουρίδου δήλωσε ότι οι αποθέσεις αναπτύσσονται εντός των ορίων, με βάση τις περιβαλλοντικές μελέτες, ενώ τόνισε ότι δεν είναι στις επιλογές της επιχείρησης οι τροποποιήσεις.
Από το Blogger.