Header Ads

Άρειος Πάγος: Κανονικά θα εισπράττεται το χαράτσι

Κανονικά, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, θα συνεχίσει να εισπράττεται το χαράτσι (ΕΕΤΗΔΕ), καθώς ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής του υπουργείου Οικονομικών.

Το τριμελές συμβούλιο του Αρείου Πάγου έκανε δεκτό το αίτημα του Γιάννη Στουρνάρα και αναστέλλει την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία απαγόρευσε στη ΔΕΗ να εισπράττει το ειδικό τέλος ακινήτων.

Η είσπραξη από τη ΔΕΗ θα συνεχίζεται μέχρι τις 22 Μαρτίου 2013, οπότε θα συζητηθεί η αίτηση αναίρεσης του ελληνικού δημοσίου.

Δήλωση Στουρνάρα

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε:

«Είναι προφανές ότι θα σεβαστώ την απόφαση του Αρείου Πάγου. Το πρόβλημα, εξάλλου, αφορά το επόμενο εξάμηνο, διότι μετά, το ΕΕΤΗΔΕ θα ενσωματωθεί στον ενιαίο φόρο για τα ακίνητα. Το Υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει υπόψη του Ανωτάτου Δικαστηρίου τους επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν να μην διαταραχθεί το σύστημα είσπραξης του ΕΕΤΗΔΕ μέσω της ΔΕΗ. Και για τους πολίτες, εξάλλου, είναι ευκολότερη η πληρωμή μέσω της ΔΕΗ και όχι μέσω των ΔΟΥ, γιατί υφίστανται μεγαλύτερη ταλαιπωρία».

in.gr
Από το Blogger.