Header Ads

Προβολές ταινίων για μικρούς φίλους στο «σινεμά» της Πτολεμαΐδας

Η κινηματογραφική ομάδα Πτολεμαΐδας σε συνεργασία με τον δήμο Εορδαίας θα προβάλλει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Χριστούγεννα στην Πόλη του Φωτός" τις παρακάτω ταινίες την Πέμπτη 27/12/2012 και Παρασκευή 28/12/2012 στο αμφιθέατρο του πνευματικού κέντρου Πτολεμαΐδας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

18:00 ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΑΚΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙ
(Παναγιώτης Ράππας, 28', Μεταγλωττισμένο)

18:30 ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
(Παναγιώτης Ράππας, 29', Μεταγλωττισμένο)





περισσότερα για τις ταινίες:
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΑΚΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙ



«Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι», ένα από τα πιο αγαπητά στο κοινό βιβλία του ποιητή των παραμυθιών Ευγένιου Τριβιζά, μετατράπηκε σε ταινία υψηλής ποιότητας τρισδιάστατων ψηφιακών κινουμένων σχεδίων (3D ANIMATION). Πρόκειται για μια χριστουγεννιάτικη ιστορία, που απευθύνεται όχι μόνο σε παιδιά, αλλά και στους ενήλικες, Ο Τρωκτικούλης ο ποντικούλης, κάθε φορά που βλέπει τ’ αστέρια στον ουρανό λαχταράει να τα αγγίξει. Όσο ο παππούς του προσπαθεί να του δώσει να καταλάβει ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον, τόσο η επιθυμία του μεγαλώνει. Ώσπου ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, ενώ βγαίνει από την ποντικότρυπά του, βλέπει στη μέση του σαλονιού ένα στολισμένο έλατο και στην κορυφή ένα ασημένιο αστεράκι. Ο δρόμος όμως μέχρι την κορυφή του δέντρου αποδεικνύεται δύσκολος και γεμάτος δελεαστικές παγίδες. Το στρατιωτάκι, η κουκλίτσα, το ναυτάκι - στολίδια του δέντρου - προσπαθούν να του αλλάξουν τα σχέδια. Αλλά, ο Τρωκτικούλης αψηφώντας τους πειρασμούς, είναι αποφασισμένος να πραγματοποιήσει το όνειρό του.
Το σενάριο υπογράφει ο ίδιος ο Ευγένιος Τριβιζάς και τη σκηνοθεσία οι: Παναγιώτης Ράππας (ιδρυτής των εταιριών Stardust Pictures και Time Lapse Pictures, συνεργάτης του Steven Spielberg και ισόβιο μέλος της Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών του Κινηματογράφου των ΗΠΑ) και Άγγελος Ρούβας (επίσης συνεργάτης του Steven Spielberg, συνιδρυτής της εταιρίας Big Bang Toons, και υπεύθυνος της παραγωγής της σειράς Pandora and Plato, The Strawberry Βirds).


ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ



Ένα παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά, τα Χριστούγεννα στην ΕΡΤ. Είκοσι πέντε χρόνια μετά την κλασική πλέον «Φρουτοπία» και δύο χρόνια μετά «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι», ο συγγραφέας παραμυθιών Ευγένιος Τριβιζάς επιστρέφει στην ελληνική τηλεόραση με μία ακόμα χριστουγεννιάτικη ιστορία, η οποία απευθύνεται στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους. Το «Ένα δέντρο, μια φορά», ένα από τα πιο αγαπητά βιβλία του, που προάγει την οικολογική ευαισθητοποίηση και μεταδίδει επίκαιρα μηνύματα που αφορούν στη ζωή των περιθωριοποιημένων ατόμων στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις, γίνεται ταινία υψηλής ποιότητας τρισδιάστατων κινουμένων σχεδίων (3d animation).Το παραμύθι εκτυλίσσεται ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, όταν συναντιούνται ένα παραμελημένο δέντρο που φυτρώνει στο άχαρο πεζοδρόμιο μιας πόλης και ένα φτωχό αγόρι. Το δέντρο που βλέπει από τα παράθυρα των σπιτιών τα καταστόλιστα χριστουγεννιάτικα δέντρα και ζηλεύει, ζητά από το αγόρι να το στολίσει. Εκείνο δεν έχει όμως στολίδια, ούτε και χρήματα. Πώς είναι δυνατόν να στολίσει ένα καχεκτικό δέντρο στη μέση ενός παγωμένου, βρώμικου πεζοδρομίου; Κι όμως... εκείνη η νύχτα είναι αλλιώτικη από τις άλλες, μια νύχτα ονείρων, μια νύχτα μαγική...Η ΕΡΤ σε συμπαραγωγή με την Time Lapse Pictures, υλοποιεί εκ νέου τη δημιουργία ενός ημίωρου προγράμματος υψηλών προδιαγραφών. Την ταινία, ένα απολαυστικό θέαμα για όλη την οικογένεια (family show) με συγκίνηση, λεπτές αποχρώσεις του χιούμορ, πλούσια φαντασία και χωρίς ίχνος βίας, σε πρωτότυπο σενάριο του ίδιου του Ευγένιου Τριβιζά, τη σκηνοθετεί ο Παναγιώτης Ράππας (συνεργάτης του Steven Spielberg και ισόβιο μέλος της Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών του Κινηματογράφου των ΗΠΑ). Την παραγωγή υπογράφουν ο Παναγιώτης Ράππας και ο βραβευμένος με ΕΜΜΥ και υποψήφιος για το ANNIE 2007, Νάσος Βακάλης.


ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΑΠΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ

cinemaclubptol.blogspot.gr
Από το Blogger.