Header Ads

«Αλλάξτε τις αποφάσεις σας – Φθηνό πετρέλαιο για τους πολίτες τώρα»

Κοινή δήλωση του Θανάση Πετράκου και της Ευγενίας Ουζουνίδου, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ και υπεύθυνων του τομέα Ενέργειας της Κ.Ο.

Οι όψιμα ανησυχούντες κυβερνητικοί παράγοντες για το περιβάλλον, λόγω της αύξησης των ρύπων και της αιθαλομίχλης από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες, που αναγκάζονται οι πολίτες των μεγάλων πόλεων να χρησιμοποιούν, για να μη πεθάνουν από το κρύο, έχουν έναν και μοναδικό δρόμο για να αποδείξουν ότι δεν είναι υποκριτές για μια ακόμη φορά. Έστω και τώρα, «στο και δέκα», οφείλουν να ανακαλέσουν την εγκληματική τους απόφαση με την οποία αύξησαν σε εξωπραγματικά επίπεδα τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και να τον επαναφέρουν στις τιμές, τουλάχιστο, του 2010. Διαφορετικά οι ρύποι θα χτυπάνε κόκκινο, η ανεξέλεγκτη και παράνομη υλοτομία θα αυξάνεται και οι άνθρωποι θα ξεπαγιάζουν καθημερινά, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ καλεί –και πάλι- τους κυβερνώντες να εγκαταλείψουν τις αδιέξοδες και εγκληματικές τους επιλογές και να δώσουν τη δυνατότητα στους πολίτες, που δοκιμάζονται από τη σκληρή και αντιλαϊκή κυρίαρχη οικονομική πολιτική, να ζεσταθούν με φθηνό πετρέλαιο.

Επίσης, οι κυβερνώντες είναι ώρα να σταματήσουν το «παραμύθι» ότι τάχα η απόφαση της αύξησης του ΕΦΚ πάρθηκε για να καταπολεμηθεί το λαθρεμπόριο του πετρελαίου. Οι τρόποι να καταπολεμηθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων υπάρχουν και είναι γνωστοί, η πολιτική βούληση λείπει.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από το Blogger.