Header Ads

Δήμος Κοζάνης και Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών: κοινή πορεία για την άνοδο

Συνεργασία με τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης αναπτύσσει ο Δήμος Κοζάνης, με στόχο την ώθηση των προσπαθειών του συνεταιρισμού αλλά και την ανάπτυξη μιας νέας δυναμικής μέσα από συγκεκριμένες δράσεις. Η απαρχή της συνεργασίας αυτής πραγματοποιήθηκε σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία του συνεταιρισμού, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, η Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Νικολέτα Μπουμπόναρη, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για την δημοτική ενότητα Ελίμειας κ. Γιώργος Τζέλλος, μέλη του Δημοτικού συμβουλίου, μέλη των τοπικών συμβουλίων Κρόκου και Καρυδίτσας, καθώς και ο πρόεδρος του αναγκαστικού συνεταιρισμού κ. Νίκος Πατσιούρας με υπηρεσιακά στελέχη.

Ο κ. Πατσιούρας ανέλυσε την υπάρχουσα κατάσταση στα πεδία παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας του κρόκου, τις προσπάθειες του συνεταιρισμού για αύξηση της παραγωγής αλλά και την ανάγκη στήριξης και προστασίας του συνεταιρισμού στη διαδικασία της εμπορίας του προϊόντος από διαφόρους ευκαιριακούς εμπόρους. Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού τόνισε την αδυναμία ανταπόκρισης στη ζήτηση του προϊόντος, λόγω της μειωμένης παραγωγής αλλά παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία για την αύξηση της παραγωγής λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, κυρίως νέων ανθρώπων, να καλλιεργήσουν.

Ο πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης έθεσε υπόψη του Δημάρχου και τις κινήσεις που έγιναν για την δημιουργία μουσείου κρόκου, μιας εναλλακτικής δράσης ωφέλειας από την παραγωγή του κρόκου.

Ο κ. Μαλούτας εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στην προσπάθεια του συνεταιρισμού, ενώ δεσμεύτηκε να πραγματοποιηθούν ενέργειες από το Δήμο, όπως η ανάληψη ευθύνης και η ανάθεση σε ειδικούς επιστήμονες της έρευνας της διαδικασίας εμπλουτισμού των εδαφών που καλλιεργήθηκαν με κρόκο, έτσι ώστε να μπορούν να μπουν ξανά σε καλλιέργεια στις δύο κυρίως τοπικές κοινότητες παραγωγής κρόκου, του Κρόκου και της Καρυδίτσας, όπου υπάρχει πολύ σημαντικό πρόβλημα με τα χωράφια.

Τέλος ο Δήμαρχος Κοζάνης ξεναγήθηκε από τον κ. Πατσιούρα στις εγκαταστάσεις παραγωγής τσαγιού με κρόκο, από όπου έμεινε εντυπωσιασμένος.



Δείτε το βίντεο

121227_Συνεργασία Δήμου Κοζάνης και Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών from Dimos Kozanis on Vimeo.

Από το Blogger.