Header Ads

Εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αμυνταίου (φωτογραφίες)

Ακολουθεί δελτίο τύπου του Δήμου Αμυνταίου: Την Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012, εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αμυνταίου με αγιασμό στο χώρο του καταστήματος.

Το κατάστημα του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αμυνταίου βρίσκεται στην οδό Νικ. Χατζηκωνσταντίνου 2 στο Αμύνταιο (παλαιό super market ΕΑΣ Αμυνταίου) και στο χώρο αυτό θα διανέμονται δωρεάν τρόφιμα σε συγκεκριμένες κατηγορίες συνδημοτών μας, που πληρούν μια σειρά κριτηρίων μεταξύ των όποιων εισοδηματικά, συνθήκες διαβίωσης, προβλήματα υγείας κλπ.

Ήδη υπάρχουν 1.400 δικαιούχοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Παρέμβαση» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι είχαν κάνει τις σχετικές αιτήσεις στο Δήμο Αμυνταίου και τη ΔΗΚΕΑ πριν μερικούς μήνες και εντάχθηκαν στο σύνολό τους στο πρόγραμμα. Όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αιτήσεις για να εξεταστούν από τη σχετική επιτροπή και να αποκτήσουν κάρτα μέλους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, μπορούν να καταθέτουν τα σχετικά δικαιολογητικά στη γραμματεία του γραφείου Δημάρχου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.





Ο Δήμος Αμυνταίου πρωτοπορεί στην ευρύτερη περιοχή, καθώς είναι το μοναδικό Κοινωνικό Παντοπωλείο που λειτουργεί Δήμος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Με τον τρόπο αυτό δείχνει έμπρακτα την κοινωνική ευαισθησία και την αλληλεγγύη που επιβάλλεται να δείξουμε όλοι μας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης που κάλεσε επιχειρήσεις και συμπολίτες που έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν τη δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και έδωσε πρώτος το παράδειγμα προσφέροντας την αντιμισθία του Δημάρχου τριών μηνών για την εξυπηρέτηση των σκοπών του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Από το Blogger.