Header Ads

Αυτός είναι ο μακροβιότερος άνδρας στον κόσμο

Το ρεκόρ του μακροβιότερου άνδρα και του γηραιότερου ανθρώπου εν ζωή έσπασε την Παρασκευή ένας Ιάπωνας. Ο Χιροεμόν Κιμούρα έφτασε στην ηλικία των 115 ετών και 253 ημερών, ανακοινώθηκε από το Guinness World Records.

Ο Χ.Κιμούρα, από την πόλη Κιοτάνγκο, κοντά στο Κιότο, γεννήθηκε στις 19 Απριλίου 1897 και είναι «μόλις ο τρίτος άνθρωπος στην ιστορία που φτάνει στην ηλικία των 115 ετών», σύμφωνα με το Guinness.

Στη διάρκεια της ζωής του, η οποία εκτείνεται σε τρεις αιώνες, πραγματοποιήθηκαν «τεράστιες κοινωνικές και τεχνολογικές πρόοδοι, όπως ήταν η εμφάνιση των αυτοκινήτων, της τηλεόρασης και του Internet.

«Η Βρετανία είχε στο διάστημα αυτό έξι μονάρχες, η Ιαπωνία πέντε αυτοκράτορες και οι ΗΠΑ 20 προέδρους» αναφέρει το Guinness World Records.

Ο Κιμούρα έχει 14 εγγόνια, 25 δισέγγονα και 13 τρισέγγονα. Όπως λέει, οφείλει τη μακροβιότητά του στον κανόνα «τρώγε ελαφρά για να ζήσεις πολύ» που υιοθέτησε στη ζωή του.

Ο Κιμούρα εργαζόταν επί 38 χρόνια στο τοπικό ταχυδρομικό γραφείο.

Μετά τη συνταξιοδότησή του στράφηκε στην αγροτική ζωή και συνέχισε να εργάζεται μέχρι την ηλικία των 90 ετών.

Ο προηγούμενος άνδρας που κατείχε το ρεκόρ μακροβιότητας ήταν ο Τόμας Πίτερ Θόρβαλντ Κρίστιαν Φέρντιναντ "Κρίστιαν" Μόρτενσεν στις ΗΠΑ, ο οποίος έζησε 115 χρόνια και 252 ημέρες.

Ο μακροβιότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ είναι η Γαλλίδα Ζαν Καλμάν, η οποία έφτασε στην ηλικία των 122 ετών και 164 ημερών και πέθανε το 1997.

Ο Κιμούρα έγινε ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος αυτό το μήνα, όταν η Ντίνα Μανφρεντίνι από την Αϊόβα των ΗΠΑ πέθανε σε ηλικία 115 ετών και 257 ημερών.
Από το Blogger.