Header Ads

Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για τα ΑμεΑ

Την εξαίρεση των ατόμων με βαριές αναπηρίες από τις περικοπές στα δώρα εορτών, στις συντάξεις και το ΕΚΑΣ επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ με τροπολογία που καταθέτει στη Βουλή τις αμέσως επόμενες μέρες για να συζητηθεί και ψηφιστεί με το φορολογικό νομοσχέδιο.

Πρόκειται για ρυθμίσεις που τροποποιούν συγκεκριμένα άρθρα κυρίως της Π.Ν.Π. που ακολούθησε τον εφαρμοστικό Νόμο 4093/2012. Την συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανακοίνωσε στο Προεδρείο της Ε.Σ.ΑμεΑ η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Γραφεία του (Ιπποκράτους 22) στις 4μμ.

Οι εκπρόσωποι του αναπηρικού κινήματος με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΣΑΜΕΑ κο. Γιάννη Βαρδακαστάνη ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ (Πάρι Κουκουλόπουλο, Γιάννη Μανιάτη, Φώφη Γεννηματά, Γιώργο Κουτρουμάνη, Χρήστο Πρωτόπαπα) για τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στις νέες πολύ δύσκολες συνθήκες.

Από την πλευρά της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ διατυπώθηκε για μια ακόμη φορά η σταθερή θέση για την προώθηση πλαισίου κοινωνικής προστασίας και φροντίδας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Την εξαίρεση από μισθολογικές και συνταξιοδοτικές περικοπές
Την ελάφρυνση από φορολογικές επιβαρύνσεις που εφαρμόζονται για μεγάλο μέρος του πληθυσμού
Την διευκόλυνση για ευκολότερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας
Την καλύτερη στελέχωση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής για τις εξετάσεις και η ταλαιπωρία που παρατηρείται σήμερα
Την βελτίωση του κανονισμού παροχών του ΕΟΠΥΥ και την ενιαιοποίηση των προϋποθέσεων χορήγησής τους ανεξάρτητα από τον ασφαλιστικό φορέα
Την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη σύνταξη του Εθνικού Μητρώου Αναπηρίας
Την επέκταση των όποιων ωφελημάτων στις οικογένειες με παιδιά ανάπηρα

Το ΠΑΣΟΚ στην πολύχρονη πορεία του έχει αποδείξει την ευαισθησία του με συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία. Σήμερα, παρά τις δυσκολίες μπορούμε και αυτό κάνουμε, να εξαντλήσουμε όσα περιθώρια υπάρχουν. Η κοινωνική συνοχή αποτελεί κεντρική μας προτεραιότητα.
Από το Blogger.