Header Ads

Πανελλαδική απεργία των εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στο εμπόριο την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου και συγκέντρωση των εργαζομένων και σωματείων μελών της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) στο Σύνταγμα στις 10:30 το πρωί αποφάσισε η διοίκηση της ΟΙΥΕ ως απάντηση την επιχειρούμενη κατάργηση της αργίας της Κυριακής.

Η ομοσπονδία υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή της, ότι το σχέδιο της κυβέρνησης «υλοποιεί το πάγιο αίτημα μιας χούφτας μεγάλων πολυεθνικών εμπορικών ομίλων, για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, γνωρίζοντας συνειδητά ότι με τον τρόπο αυτό θα καταστρέψουν ταυτόχρονα και τους εργαζόμενους και τις χιλιάδες μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, στις οποίες αυτή τη στιγμή απασχολείται το 80% των μισθωτών».

Η ομοσπονδία επισημαίνει για μια ακόμα φορά ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές «συνιστά αιτία πολέμου» ενώ γνωστοποιεί ότι, πέραν της απεργίας, αποφάσισε την πραγματοποίηση αγωνιστικών δράσεων και άλλων παρεμβάσεων, με στόχο να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, η ΟΙΥΕ θα επιδιώξει συνάντηση με όλα τα πολιτικά κόμματα, διεκδικώντας να μη στηρίξουν το κυβερνητικό σχέδιο παίρνοντας σαφή θέση κατά της ελεύθερης λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Επίσης, θα υπάρξουν συναντήσεις με την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα κοινών παρεμβάσεων και θα διερευνηθεί η δυνατότητα συντονισμού και στήριξης της απεργίας στην Αθήνα με τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες.
Από το Blogger.