Header Ads

Συνελήφθησαν δύο μέλη σπείρας

Στην εξάρθρωση μιας σπείρας τεσσάρων Ελλήνων που είχαν ρημάξει τα σπίτια και τα διαμερίσματα στην περιοχή της Κοζάνης έφτασε η τοπική Αστυνομία, συλλαμβάνοντας δύο από τα μέλη της. Τα στοιχεία των άλλων δύο είναι γνωστά και αναζητούνται.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχει προκύψει ότι οι κακοποιοί είχαν «τρυπώσει» τους τελευταίους δύο μήνες σε τουλάχιστον ένδεκα κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, από τις οποίες είχαν κλέψει κοσμήματα και χρυσαφικά μεγάλης αξίας καθώς και χρηματικά ποσά. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, αλλά η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για την εξιχνίαση και άλλων διαρρήξεων.

Την ώρα που προσπαθούσαν να διαρρήξουν το σπίτι ενός άνδρα στην Καλαμάτα, εντοπίστηκαν δυο τσιγγάνοι αλλά ο ένας από αυτούς κατάφερε να διαφύγει. Αντίθετα, ο 14χρονος συνεργός του έπεσε στα χέρια ανδρών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ομολόγησε ότι λίγο νωρίτερα, μαζί με το συνεργό του, είχαν παραβιάσει άλλο ένα σπίτι από το οποίο είχαν κλέψει χρήματα και ένα κινητό. Αλλά και πριν από τέσσερις ημέρες είχαν αρπάξει έναν υπολογιστή και δύο κινητά από άλλη μια κατοικία στην πόλη. Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Καλαμάτας συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου δράστη και για την εξιχνίαση και άλλων κλοπών.

Επ’ αυτοφώρω συνέλαβαν οι αστυνομικοί του τμήματος Αμυνταίου έναν 18χρονο Έλληνα, τη στιγμή που έκλεβε μικρό χρηματικό ποσό από το σπίτι μιας 84χρονης στο Φιλώτα Φλώρινας, το οποίο είχε μόλις διαρρήξει. Στην κατοχή του νεαρού διαρρήκτη κατασχέθηκαν ένας φακός και το κατσαβίδι με το οποίο είχε παραβιάσει την πόρτα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Δεν πρόλαβε να κλέψει κάτι από το αυτοκίνητο που διέρρηξε στο Ναύπλιο ο 26χρονος Έλληνας δράστης. Άνδρες της Ασφαλείας που περιπολούσαν εκεί κοντά τον τσάκωσαν και τον οδήγησαν στο τμήμα, όπου ανακρίνεται για να διαπιστωθεί αν διέπραξε και άλλες παρόμοιες κλοπές.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Από το Blogger.