Header Ads

Η Κίνα σφίγγει τον κλοιό λογοκρισίας στο Διαδίκτυο

Το νομοθετικό πλαίσιο γύρω από τη χρήση του Διαδικτύου ενισχύουν οι κινεζικές Αρχές, νομιμοποιώντας τη διαγραφή αναρτήσεων με «παράνομο» περιεχόμενο και επιβάλλοντας στους χρήστες να δηλώνουν τα στοιχεία τους στους παρόχους πρόσβασης.

Τα νέα μέτρα εγκρίθηκαν την Παρασκευή από τη Βουλή της χώρας και φέρουν τη «σφραγίδα» του αρμόδιου της νέας κινεζικής ηγεσίας για το Διαδίκτυο, Λιου Κιμπάο.

Το Πεκίνο είναι γνωστό ότι λογοκρίνει το κινεζικό διαδίκτυο και καταστέλλει τις φωνές των χρηστών που επικρίνουν το καθεστώς. Τα νέα μέτρα πιστεύεται ότι σφίγγουν τώρα τον κλοιό λογοκρισίας.

Στο εξής, οι χρήστες υποχρεούνται να δηλώνουν τα «γνήσια στοιχεία ταυτότητας» όταν αποκτούν διαδικτυακές συνδέσεις ή σταθερά και κινητά τηλέφωνα. Στην περίπτωση που η κυβέρνηση εντοπίσει ιστοσελίδες με περιεχόμενο που κρίνεται παράνομο, οι πάροχοι θα καλούνται να αφαιρέσουν το επίμαχο υλικό και να παραδώσουν τα στοιχεία του χρήστη που το ανάρτησε.

Οι αυστηρότεροι κανονισμοί, σημειώνει το Reuters, έρχονται μετά την αποκάλυψη υποθέσεων διαφθοράς από μπλόγκερ -αλλά και περιπτώσεις διάδοσης αρκετών αβάσιμων φημολογιών, όπως είναι φυσικό.

Newsroom ΔΟΛ
Από το Blogger.